Testar ytterligare ett spelobjekt från kvällens Premier League-fotboll där vi riktar blickarna mot Cardiff City Stadium. Cardiff väntar in ett besök från Aston Villa i ett möte mellan två lag som går ut för att vända på negativa resultat från helgen. Kvällens minsta insats går på två mål till det ena lagets favör där jag anser att den här uppgiften kan vara lämplig.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Cardiff – Aston Villa
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,35 @ Expekt
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 11/9

Cardiff placerar sig alltjämt under nedflyttningsstrecket där Ole Gunnar Solkjaers manskap har 3 poäng upp till säker mark. Förluster i 7 av de 9 senaste ligamatcherna är en väldigt svag trend som har gjort ett av ligans walesiska bidrag till en någorlunda tydlig nedflyttningskandidat. Även om spelschemat i överlag har varit väldigt svårt så hade man däremot hoppats på en bättre prestation, på tal om Wales, i derbyt senast mot Swansea. Man var bra med i matchen i den första halvan innan man rasade ihop till den andra halvleken efter ett tidigt baklängesmål.

Hemmalaget har frågetecken på Craig Bellamy och Craig Noone, i övrigt förväntas man komma till spel med en ordinarie matchtrupp.

jones-and-cardiff-teammates

Aston Villa går, trots att man parkerar kring mittenskiktet, absolut inte säkert där även dem har dragits in i nedflyttningsstriden där avståndet på rätt sida om strecket inte är större än 4 poäng. Trots ett par bra resultat sedan årsskiftet med poäng mot Liverpool och seger i West Midlands-derbyt (West Bromwich) så har man inte kunnat bibehålla någon jämnhet i poängproduktionen där man åter påmindes om sitt svaga hemmaspel efter att senast ha förlorat mot West Ham. Kanske inte fel att komma bort från Villa Park där man har skrapat ihop fler poäng utanför Birmingham.

Bortalaget kan återigen tvingas ställa upp med samma avbräck som senast där lagkaptenen Ron Vlaar är ett stort frågetecken med en muskelskada. Även ytterbacken och Chelsea-lånet Ryan Bertrand kan komma att testas under matchdagen. Libor Kozak, Charles N’Zogbia och Jores Okore stryks sedan tidigare pga långtidsskador.


Nyckeln till eventuella poäng, för Cardiffs räkning, i South Wales-derbyt gick ut på att man skulle stå rätt i sina försvarspositioner på egen planhalva mot ett Swansea som var erkänt skickligt på att hålla i bollen. Ikväll möter man ett Aston Villa som brukar släppa ifrån sig det initiativet. Man är bra på att slå om till sina omställningar, samtidigt tycker jag att det ska bli intressant att se Cardiff i en spelförande roll, än mer nu när en tung boxspelare (Kenwyne Jones) och en irrationell och konstruktiv kantspelare (Wilfred Zaha) har hämtats in under det senaste transferfönstret. Anfallsspelet har blivit bättre, även om det var svårt att se senast, där dessa spelartyper kan bidra till att målproduktionen vrids upp. Aston Villa, som har släppt in minst det dubbla antalet mål i 6 tävlingsmatcher i följd, kan åter stå utan Ron Vlaar i mittlåset där managern Paul Lambert har menat på att den här matchen kan komma något för tidigt. Ser man till vissa siffror släpper man in fler mål (i snitt 0,5/match) utan kaptenen på banan där man ännu inte har vunnit någon ligamatch under pågående säsong när han har varit frånvarande. En nyckelspelare som managern skulle må bra av att ha friskförklarad till kvällens match.

Vågar inte gå på den raka hemmasegern med en inte alltför stor tilltro till spelet i sin helhet, men väljer att testa en mindre insats på att det produceras framåt - Cardiff att stå för 2 eller fler mål framåt.

/Puyol