Andra omgången av Bucaramanga’s Challenger turnering och här ställs spanjoren Carballes Baena emot Gastao Elias ifrån Portugal.

  • Matchen : Carballes Baena – Elias
  • Liga : Challenger Bucaramanga
  • Speltips : Elias att vinna matchen
  • Odds : 1.77 @ Pinnacle Sports
  • Units : 5/10
  • Spelstopp : 19.00

 

Roberto Carballes Baena ifrån Spanien slog igenom på Future nivån samtidigt som Carreno Busta men har aldrig riktigt lyckats i dom större matcherna emot dom bättre spelarna, han tog sig visserligen till semifinal i Casablanca’s ATP turnering men det brukar som sagt ta stopp emot dom spelarna som har hög kvalité i sig. Roberto är en spelare som man i princip alltid vet vad man får, en stabil bollare som vinner mycket matcher men har problem att vinna emot spelare som sätter tryck på bollen. Han öppnade året med en förlust över Texeira som inte håller samma nivå som Carballes och sedan en krånglig vinst över Cervantes som inte heller håller måttet här i Bucaramanga.

Gastao Elias ifrån Portugal är en spelare jag har väntat på som jag vill ska blomma ut, han har en väldigt hög grund kvalité på speciellt grus där han har både en defensiv och en offensiv som är riktigt bra. Han spelar aggressivt i hörnen och tvingar spelarna att springa väldigt mycket samtidigt som matchen sker på hans villkor. Elias har även en bra första serve för gruset, igår emot Gonzalez visade han upp det då han endast tappade 12 bollar i sin serve emot en stabil ATP spelare som även hade hemmaplan.

Den här matchen tycker jag att Elias ska plocka hem, han har högre grund kvalité och formen han visade upp igår tror jag sitter i idag också.

Lycka till!

/Lidde