Det sista objektet från dagens SSL-omgång hämtas från Tibblehallen i Täby där vi har ett Stockholmsderby framför oss. Tyresö gästar och lämpligt nog är det extremt värdefulla poäng som står på spel vad gäller en slutspelsplats samt ett säkrat kontrakt. En inte alltför lång motivering med kort tid till matchstart där ett rejält överodds lockar i det här skedet.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Caperiotäby – Tyresö
  • Spel: Tyresö
  • Odds: 7,00 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 17.00

Caperiotäby sitter på den sista slutspelsplatsen i nuläget med en poäng upp på AIK. Man har numera en slagkraftig trupp, om än inte en bred sådan, som ska kunna kvittera utan en biljett till kvartsfinalerna. Framtills nu har dock prestationen varit väldigt stark om man ser till några spelarförluster samt en del skadebekymmer sedan säsongen drog igång. Tyresö däremot har varit en besvikelse där ambitionen var att bli bäst i Stockholm, men om det vill sig väldigt illa kan man spela i Allsvenskan nästa säsong. Man ligger endast en poäng före, och det tack vare att man hade en bra start, Jönköping och det lär nog bli ett krig framtill den sista omgången.

Caperiotäby kommer till spel utan Filip Urwäder och Oscar Kandell. Micke Karlsson saknas sedan tidigare. Tyresö ställer upp med i princip samma trupp som har kommit till spel över de senaste omgångarna.

För någon vecka sedan lyfte jag fram Tyresö när man skulle spela borta mot topplaget Pixbo till hela 8 ggr pengarna. Man förlorade med uddamålet efter att ha haft ledningen halvvägs in genom matchen för att sedan åka på ett baklängesmål med några sekunder kvar. Ett hårt slag mot laget, men samtidigt ett tecken på hur långt det kan bära när man väl spelar på topp. Man är minst lika högmotiverat som dagens motstånd och i grunden är man långt ifrån underlägset.

Caperiotäby borde ha sin starkaste period just nu, men trots det så är resultaten något blandade. Man har förlorat 5 av sina 8 senaste matcher, bl.a. hemma mot Jönköping som slåss mot just dagens motstånd kring nedflyttningsstrecket. Det får då även ses som ett tecken på hur det kan gå när man INTE spelar på den nivån som krävs för deras del. Efter att sedan, äntligen, ha varit fritt från skador den senaste perioden så är Filip Urwäders frånvaro på backplats ett avbräck. Kandell har även varit en pigg bekantskap i årets upplaga av detta Täby och där försvinner eventuellt något mål.

Rekommenderade samma spel när lagen möttes innan nyårsskiftet. Den gången stod Tyresö i 2,60 ggr insatsen, en match man vann med hela 12-5 efter att ha dominerat hela vägen. Det var i övrigt den senaste gången man lyckades plocka en fullpoängare, och det var ett antal omgångar tillbaka.


Hemmalaget är snäppet bättre och ska vara favoriter, absolut, men inte i den här storleksklassen och det här bör bli mycket jämnare än vad oddsfördelningen tyder på. 7 ggr pengarna är väldigt högt. Bortasegern spelas med en låg insats. Spelar även krysset (oavgjort) till 9,00 (Bet365). 0,5/10 units.

/Puyol