Innebandyn rullar på nu när vi har avklarat den inledande tredjedelen av seriespelet där denna söndag bjuder på fem matcher, här med siktet inställt på det som komma skall i Tibblehallen. Caperiotäby välkomnar Storvreta till parketten där hemmapubliken eventuellt står inför en ny, fin drabbning om man ser till målkalasen tidigare under säsongen. Väljer dock att gå på en potentiell segrare där det ena laget ska vara bättre än 1,70.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Caperiotäby – Storvreta
  • Spel: Storvreta
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 17.00 17/11

Caperiotäby har fått en relativt bra start på säsongen där man placerar sig på slutspelsplats, vilket var ett frågetecken inför sett till förutsättningarna, där man har prickat in maximal pott över de tre senaste matcherna. Ett sekunddrama förra helgen där segermålet borta mot Helsingborg sänktes strax innan slutsignalen. Storvreta har ännu inte visat upp hela sitt register, speciellt inte utanför Uppsala, men man tillhör alltjämt toppskiktet med sex segrar i de inledande åtta omgångarna. Man studsade tillbaka snabbt efter den förvånansvärt bleka insatsen mot serieledande AIK, även om ett inte alltför märkvärdigt Växjö stod för motståndet. Bortalaget är ute efter att revanschera sig efter det missade SM-guldet ifjol, så även förra säsongens insats i den här hallen.

Båda lagen förväntas komma till spel med i stort sett ordinarie trupper. Hemmalaget har haft frågetecken kring Johan Edlund och Martin Norling, båda bör dock vara klara för spel nu. Oscar Norrman är däremot borta sedan tidigare.

BUY1u9ICYAAqg4s-400x240

Det finns en viss historik mellan de båda föreningarna när bortalaget tar den relativt korta resan från Uppsala till förorten norr om Stockholm. Storvreta vann sitt första SM-guld under våren 2010 mot dagens motstånd, och medan ”Vreta” har utvecklat sin organisation så har hemmalaget stagnerat och tappat spelare. Inför fjolåret lämnade den mångårige huvudtränaren Magnus Jäderlund samt rekordvärvningen Rasmus Sundstedt detta Täby för just gästerna när det skulle satsas ytterligare.

Inför det senaste mötet i vintras hade Storvreta vunnit 11 matcher i följd sett till inbördes möten, samtliga under ordinarie matchtid. Den sviten bröts dock här på parketten i Tibblehallen efter en riktigt fin batalj där Caperiotäby vann den täta matchen med 4-2. Daniel Ramsin storspelade i målet och Patrik Hagberg prickade in två mål. Ingen av dessa herrar finns kvar numera samtidigt som ytterligare en storspelare, Rickie Hyvärinen (bilden), har gjort övriga ex-profiler från Täby sällskap och tagit steget över till det röda matchstället. Noterbart att bortalaget stod i drygt 1,2 ggr insatsen ifjol, och 1,7 nu känns aningen högt. Storvreta är inte sämre än guldåren ’10, ’11 och ’12 medan hemmalagets status känns mer tveksam att jämföra med fjolåret.

Caperiotäby har gått över förväntan hittills, samtidigt så har man inte testats särskilt hårt ännu där man endast har mött ett lag som placerar sig ovanför de själva i tabellen. Tre segrar i följd, varav två med uddamålet, i matcher som har spelats mot lagen placerade i de nedre regionerna av tabellen, däribland Jönköping som för några veckor sedan stod för en av de absolut svagaste prestationerna ett lag har visat upp på den här nivån. Trots majoriteten goda resultat här i Tibblehallen så har man, i de inledande fyra hemmamatcherna, släppt till 36 till 39 skott på det egna målet. Kommer man upp i något liknande mot dagens motstånd med alla dess poängspelare, vilket känns fullt rimligt, så anser jag att man ska få väldigt svårt att plocka poäng. Storvreta har ett antal riktigt fina skyttar för att i större utsträckning utnyttja chanserna som ges, bredden och jämnheten i spelet där grundkapaciteten ska vara tillräckligt högre för att man ska ha en bättre chans till segern än vad oddsfördelningen tyder på.


Storvreta att vinna matchen under ordinarie speltid, insats strax över medel.

/Puyol