Kvällens andra innebandyspel hämtas också från Stockholm, närmare bestämt Tibblehallen i Täby när ett försvagat Caperiotäby tar emot ett bottentippat Mullsjö. Så här tidigt in på säsongen anser jag att det ena laget har större segerchanser än vad siffrorna står på i nuläget vilket får sig en mindre insats.

  • Match: Caperiotäby – Mullsjö
  • Spel: Mullsjö
  • Odds: 2,85 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Detta Caperiotäby, som har varit en guldkandidat ett par säsonger i rad, har nu en ny utmaning framför sig. Det är något av ett ”nytt Täby” som ska växa fram nu när bl.a. Magnus ”Binge” Jäderlund har tackat för sig efter över 10 år som huvudansvarig. En fantastisk resa i och med att han tog över laget när man spelade i division 5. Profilen Danne Bron Sundbom har tagit över rollen som chef och därmed lagt klubban på hyllan.

Föreningen var även inblandat i det som blev rekordövergången på (en halv miljon kronor) i svensk innebandy när Rasmus Sundstedt, i mina ögon världens främste spelare tillsammans med Mika Kohonen, bestämde sig för att bli klubbkamrat med den sistnämnde i Storvreta. Övriga noterbara förluster är Mathias Hagert, Kristoffer Svensson, Martin Norling, Mattias Mikulski och Thomas Rappel. Det enda ”nyförvärvet” (tillbaka efter uppehåll) av värde heter Filip Urwäder, vilket dock får ses som ett stort plus när han själv vill då han är landslagsmässig.

Tillskillnad från föregående säsonger så har man inte en bred trupp att jobba med och man kommer inte få ihop mer än två bra formationer. En omställning som inte har funkat så här långt efter en väldigt svag försäsong. Backen Niclas Eriksson är osäker för spel, Jonas Thomsson på samma position är långtidsskadad och Micke Karlsson tränade inte under tisdagkvällen.

Tillskillnad från Täby så har gästerna fått behålla i princip hela truppen från fjolåret. Visserligen har man inte värvat något märkvärdigt heller och man får ställa in sig på att försöka hålla sig kvar (vilket jag tror att man fixar också) i serien. Det betyder dock knappast att man ska vara alltför nederlagstippat här och jag ser kvällens motstånd som en lämplig uppgift i en premiär. Såhär inledningsvis känns Täby något osäkert medan man vet lite mer om vad man kan få ut av gästerna. Jesper Sankell och Kasper Hedlund kommer inte åka med upp till Stockholm pga skador.

Även om man inte har något överdrivet spektakulärt i anfallsväg, individuellt sett, så finns det ett par bra saker i grundspelet som man kan bygga vidare på. Mullsjö, som faktiskt lyckades vinna motsvarande möte mot ett klart vassare Täby i vintras, har många kvicka fötter som kan ställa till med problem för hemmalaget och kan man även få till den tighta boxen i försvarsspelet så kan det räcka till en seger. Jag skulle inte bli förvånad om Mullsjö lyckades kriga till sig en vinst och därmed en skön bussresa hemåt.

/Puyol