Storvreta-Dalen premiärspelade igår och ytterligare fem matcher följer upp ikväll. Den svenska superligan och världens bästa innebandy är igång igen där vi, efter gårdagens match i Allsvenskan, gör ett nytt besök i Tibblehallen. Caperiotäby tar emot Linköping i de norra delarna av huvudstaden där jag återigen reagerar på ett odds som känns aningen högt.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Caperiotäby – Linköping
  • Spel: Linköping
  • Odds: 2,25 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 18/9

Caperiotäby går igenom ett par förändringar även till den här säsongen, vilket har bidragit till att man inte står som en guldaspirant i år heller. Med beröm godkänt under fjolåret, där man brottades med diverse svårigheter på ett bra sätt, här står man dock inför en ny utmaning med ytterligare förändringar i truppen. Linköping gör sin fjärde säsong i den högsta serien och etablerar sig alltmer. På relativt kort tid har man blivit en stabil prenumerant på slutspelsplatserna där man väntar på att laget ska ta nästa steg. Stommen av nyckelspelare finns kvar även om man inte har plockat in något meriterat namn.

Caperiotäby kommer till spel med ordinarie trupp. Linköping har ett avbräck i defensiven där landslagsbacken Anton Karlsson har gått skadad under försäsongen.

_mg_0083ph670_143860799 ctfc-wic_2_111124_500

Caperiotäby tappade bland annat den mångårige huvudtränaren Magnus ”Binge” Jäderlund och den briljante Rasmus Sundstedt till Storvreta inför fjolåret, något som upprepar sig även till den kommande säsongen. Stora och pålitliga poängspelare som Rickie Hyvärinen (Storvreta) och Patrik Hagberg (AIK) har försvunnit, så även den givne förstamålvakten Daniel Ramsin samt den så stabile Filip Urwäder på backplats. Nyckelspelare under längre perioder där föreningen har haft sina finaste stunder. Även om två intressanta kedjespelare har hämtats in så kvarstår ett antal frågetecken i defensiven.

Daniel Ramsin har varit en av världens främsta målvakter sedan hans ankomst till Täby under hösten 2006 där han knappt har missat en match sedan dess. För första gången sedan återkomsten till högsta serien (2005) står laget nu utan ett givet alternativ i målet och här försvinner ett flertal räddningar över en säsong. Försvarsspelet har varit sådär under träningsmatcherna där backuppställningen kunde ha varit något jämnare.

Man vet allt som oftast vad man får av Linköping. Ett fysiskt och svårspelat lag som återigen bygger på kontinuitet där alla frågetecken är desto mindre att jämföra med motståndet.


Jag skulle vilja se bortalaget bära det knappa favoritskapet där över 2 ggr insatsen känns spelvänligt i nuläget. Medelinsatsen testas på Linköping som matchvinnare under ordinarie speltid.

/Puyol