Hårt matchande nu och inte mycket till vila när det är kort mellan matchdagarna. Jakten på åtråvärda poängen fortsätter när vi återvänder till Stockholm och Täby när Caperio gästas av Jönköping i Tibblehallen. Jag måste, återigen, vända mig emot det ena laget även om det garderas upp med ett försprång den här gången.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Caperiotäby – Jönköping
  • Spel: Jönköping +2,5
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 13.00

Caperiotäby har, sett till förutsättningarna, gjort en riktigt bra säsong så här långt. Även om det inte är med mycket marginal så håller man i en av de sista slutspelsplatserna. Man hade en knackig period direkt efter VM-uppehållet men kommer nu från två uddamålsvinst, den senaste via sudden borta mot Mullsjö. Klassiska Jönköping går det ännu segare för, under fjolårets återtåg till SSL stod man för en fullt godkänd säsong men nu är situationen något mer prekär. Tillsammans med Karlstad har man sladdat för mycket i bottenskiktet och avståndet blir allt större om man inte börjar inkassera poängen snart och det regelbundet. JIK har endast vunnit en match under ordinarie speltid den här säsongen och det var mot just dagens motstånd.

Fortsatta skadeproblem hos Caperiotäby som får klara sig utan nyckelspelare i form av Rickie Hyvärinen, Filip Urwäder, Johan Edlund och Mikael Karlsson. Ytterligare några mindre frågetecken till det. Jönköping ska komma till spel med fullt manskap.

Jönköping har varit svaga den här säsongen, det kan man inte komma ifrån, och man löper en stor risk att falla tillbaka till Allsvenskan. Men skillnaden sett till ren grundkapacitet är inte så vansinnigt stor mellan de båda lagen i det här mötet, speciellt om man ser till att hemmalaget, återigen, har ett par avbräck i truppen. Täby gjorde det extremt bra som plockade poäng senast och det utan tidigare nämnda spelare, men det kvarstår dock att det gör uppgifterna betydligt tuffare.

Caperiotäby kommer till spel med en liten trupp på uppskattningsvis 12 man där man lyfts väldigt mycket av målvakten och 4-5 utespelare, där bl.a. Patrik Hagberg är en riktig klasspelare. Övriga håller ingen större SSL-klass och det är där Jönköping har sin stora chans. Förväntar mig en jämn match, och det här spelalternativet känns lämpligt i nuläget. Jönköping kan störa med sitt kontringsspel och det skulle inte förvåna mig om man fick med sig någon poäng hem till Småland. Noterbart är att gästerna har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan.


Spelar ett handikappspel på bortalaget där man får inleda matchen med 2,5 bollar upp. Det innebär att man kan ta poäng eller förlora med 2 mål som mest. Även en mindre insats på den raka bortasegern hos samma bolag. 4,50 (Bet365) med 1,5/10 units.

/Puyol