Testar ytterligare ett objekt från den Svenska Superligan nu när vi söker oss till spel i Tibblehallen. Caperiotäby välkomnar Jönköping till parketten i huvudstadsförorten där bortalaget alltjämt jagar sin första fullpoängare - något jag anser att man har bättre chanser till än vad oddsfördelningen tyder på.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Caperiotäby – Jönköping
  • Spel: Jönköping
  • Odds: 3,75 @ Svenska Spel
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 17.00 27/10

Caperiotäby står, precis som inför fjolåret, med ett par förändringar i truppen där ett par tongivande spelare har lämnat, även om det har fyllts på med några intressanta namn. Anser att man har stått för godkända resultat så här långt där man placerar sig precis under slutspelsplatserna med svagare målskillnad än lagen ovanför. Efter 3 matcher i följd utan seger hittade man rätt senast, även det i en hemmamatch, efter ett rejält fyrverkeri mot Mullsjö som slutade 10-9 till Täbys fördel.

Hemmalaget får återigen klara sig utan Johan Edlund, Oscar Norrman, Martin Norling och Joakim Turunen.

2012-04-06135033-johananderson_small_650

Jönköping räddade kontraktet i den absolut sista omgången ifjol och kommer troligtvis gå en hård kamp om den platsen även till den här säsongen. Truppen är inte alltför märkvärdig för den här nivån där man egentligen inte har stått för några större värvningar bortsett från ett par tjeckiska inslag. Man står alltjämt utan en seger där de 2 inledande förlusterna kom till efter förlängning, därefter har man gått poänglöst i de 4 efterföljande omgångarna.

Bortalaget har aviserat ordinarie matchtrupp, undantaget reservmålvakten Nicklas Sörling.


De svaga resultaten till trots, Jönköping har inkasserat ett par hedersamma förluster så här långt, några med uddamålet där man även var med  över hela matchen mot topplaget Warberg. Framåt är man vasst med sina omställningar där nyckeln ligger i försvarsspelet som inte är lika välfungerande, det är dock inte Täbys starkaste sida heller. Man går fram ännu hårdare här på hemmaplan vilket kan straffa sig, likväl som det kan ge utdelning, där man har släppt 20 mål över de 2 senaste hemmamatcherna. Man känner alltjämt av viss problematik med frånvarande spelare som annars skulle vara givna i laguppställningen.

Noterbart, trots det pressade läget, att Jönköping kan bära med sig goda minnen mot dagens motstånd där man har vunnit 4 raka matcher med en målskillnad på +16, bland annat här på parketten i Täby ifjol. Även i dessa matcher har smålänningarna varit ett lag i de nedre regionerna av tabellen och det här är inte den vassaste upplagan av Täby-lag man har gått upp emot.

Anser att bortalaget ska ha bättre än chanser än vad man står i just nu till att plocka sin första vinst. Jönköping spelas som matchvinnare med en insats under medel.

/Puyol