Innebandy på menyn och lördagens enda match i Svenska Superligans grundserie som börjar närma sig sitt slut och med 6 omgångar kvar är det mycket som står på spel. Caperiotäby och Helsingborg gör upp om de värdefulla poängen och formkurvorna till trots, anser att oddsen borde stå varandra något närmre och spelet blir därefter.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Caperiotäby – Helsingborg
  • Spel: Caperiotäby
  • Odds: 2,70 @ Betsafe
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 16.00 8/2

Caperiotäby stod som väntat inför ett rejält test där en tidigare guldkandidat har sett sina ambitioner rivas isär där den massiva rotationen i truppen över de två senaste åren har påverkat föreningen rejält. Visserligen så har man alltjämt ett par fina spelare kvar, men förlusterna av exempelvis Hyvärinen, Hagberg, Ramsin och Sundstedt syns till bland resultaten. Trots det inledde man säsongen på ett dugligt sätt och det är först nu man har börjat tappa placeringar där man ser ut att få sikta in sig på ett räddat kontrakt istället för ett eventuellt slutspel. Man är nu uppe i 4 förluster i följd vilket innebär att man är på rätt sida om nedflyttningsstrecket med endast en poängs marginal, vilket nämner en del om hur pass viktig de avslutande omgångarna kommer att bli.

Hemmalaget ser ut att avsluta säsongen med två avbräck där man alltjämt saknar Andreas Ackevi och Sebastian Gafvelin pga skador.

Caperio-dalen2

Helsingborg har, likt motståndet, haft relativt höga mål även dem om att etablera sig som ett stabilt lag i dessa sammanhang, satsningarna har dock inte slagit väl ut med endast en kvartsfinal över de 3 senaste säsongerna. Skåningarna hade, till skillnad från motståndet, en något tuff inledning där man endast lyckades pricka in en fullpoängare över de 8 första omgångarna innan man började komma igång nu på slutet där man har stått för en stark spurt i jakten på ett slutspel. Numera utanför topp-8 på sämre målskillnad än Linköping och Växjö där möjligheterna till en kvartsfinal får ses som goda. Formen är även bra där man har vunnit 5 av de 7 senaste matcherna.

Bortalaget kommer till spel med en i princip fullt ordinarie trupp.


Båda lagen är högmotiverade med en plats i slutspelet kontra ett nytt kontrakt på spel. Caperiotäby har däremot ett par riktigt svåra matcher kvar där samtliga bland topp-4 finns med på spelschemat. Jag skulle nog påstå att det här är den mest överkomliga uppgiften man har kvar och hemmamatcherna, där man av tradition trivs betydligt bättre i Tibblehallen och dess parkett än på resande fot, får ses som de absoluta nycklarna. I dagsläget är Helsingborg än mer stabilt i sitt grundspel och man har en förstakedja som levererar, men i överlag är inte skillnaderna mellan de båda lagen alltför stora, trots att Täby har varit svaga på slutet där man i övrigt trivs mot dagens motstånd. Skulle hemmalaget få igång sina poängspelare så anser jag att matchen borde bli jämnare än vad oddsfördelningen tyder på. Man borde ha större chanser än de dryga 37 procenten som man värderas till i nuläget.

Hemmasegern testas, Caperiotäby att vinna matchen under ordinarie speltid med en låg insats.

/Puyol