Den 9:e spelomgången ska fullbordas denna helg innan vi tar ett uppehåll på en månads tid pga VM som ska avgöras i Schweiz. Koncentrerar mig på en match den här lördagen där jag anser att det ena laget har bättre chanser till seger sett till oddset.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Caperiotäby – Granlo
  • Spel: Granlo
  • Odds: 2,75 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00

Caperiotäby har varit uppe på tapeten här förr på spelaspel.se. Som det har nämnts tidigare så har laget fått ett nytt utseende på ett par fronter med en ny tränarstab samt en del rotation i truppen. Man har inte alls den bredden som man hade ifjol när man sågs som en guldkandidat och man har gjort en fullt godkänd säsong så här långt sett till att man har tappat ett par skickliga lirare. Hemmalaget har haft två frågetecken i veckan. Filip Urwäder, väldigt viktig på backplats, har haft problem med ett knä men det lutar mot spel. Micke Karlsson har inte kunnat träna i veckan och är något mer osäker.

Johan Samuelsson, landslagsman och SM-finalist ifjol

Granlo från Sundsvall är en stark nykomling för det här året och man har inlett säsongen på ett väldigt bra sätt där man startade med 15 poäng av 18 möjliga i de inledande 6 matcherna. Landslagsmännen Johan Samuelsson och Robin Nilsberth är tillbaka i moderklubben efter att ha varit med om att föra Dalen till ett silver förra säsongen och får ses som två spektakulära nyförvärv. Man kommer nu från två raka förluster mot topplagen Pixbo och Warberg, den senare en bra prestation dock sett till att man inte fick spela på sitt normala underlag i TV-matchen den föregående helgen. Granlo kommer till spel med samtliga nyckelfigurer med på bussen ner till Stockholm. Endast skador, sedan tidigare, på Tomas Helin och Patrik Fransson.

_____________________________________________________________________________

Dessa föreningar är på något sätt varandras motsatser. Intresset kring dagens bortalag är stort i norr medan hemmalaget brottas med knackiga publiksiffror (lägst i SSL så här långt) i Stockholmsförorten. Täby har gått rent i Tibblehallen så här långt, dock så har det varit ett antal tighta matcher mot lag där samtliga är placerade under Granlo i tabellen. Bortalaget spelar också sina hemmamatcher på parkett och trivs på det här underlaget.

Granlo må vara en nykomling, men förutsättningarna till att nå slutspelet är väldigt goda. Man kommer ställa till det för många topplag (har bl.a. redan slagit de regerande mästarna Storvreta) och man kan helt klart mäta sig med Täby. Hade förväntat mig en jämnare oddsfördelning i den här matchen och 2,50-2,75 får ses som höga siffror på gästerna.

En insats strax under medel på bortalaget att stå som segrare under ordinarie speltid.

/Puyol