Match 4 i en av SM-slutspelets kvartsfinalsserier där favoriten Falun har en matchboll med sig till Stockholm inför mötet med Caperiotäby på parketten i Tibblehallen. Testar spel på det ena laget vars odds får ses som fullt godkänt inför rådande omständigheter.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Caperiotäby – Falun
  • Spel: Falun
  • Odds: 2,10 @ Expekt
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 19.00

En jämn serie så här långt, rent resultatmässigt, där hemmalagen har vunnit respektive match så här långt. Caperiotäby vann sin med 4-2 efter att ha gått ifrån i den sista perioden medan Falun har behövt en straffläggning, bl.a.. Med 2-1 i matcher kan man nu spika sin plats i en av semifinalerna.

Caperiotäby har frågetecken på Patrik Hagberg, Filip Urwäder, Sebastian Gafvelin och Tobias Stensiö. Falun kommer till spel med ordinarie trupp.

När lagen möttes senast i Dalarna så sent som i tisdags låg pengarna på Caperiotäby till 4,50. Matchen stod länge och vägde med 4-4 halvvägs in genom den sista perioden innan dalmasarna kunde rycka ifrån och stänga butiken. Av de rapporterna jag har tagit del av var Falun det bättre laget och värda segern. Skulle prestationsnivån vara densamma ikväll så har man även en bra chans på den snabba parketten. Viktigt att få igång duon Enström/Carlström som man fick senast.

Återigen, jag tror att Caperio/Täby lärde sig en hel del av de två matcherna lagen hade i grundserien, och jag är inte det minsta förvånad över att man har lyckats matcha motståndet på ett så pass bra sätt trots att majoriteten av expertisen ropade på att det skulle bli 3-0 i matcher. Trots en fantastiskt genomförd säsong så menar jag på att det kan ta slut här, och nu är man smått skadedrabbat på nytt.

Patrik Hagberg är, i mina ögon, en av världens främsta spelare och unik i sin position som spets. Utöver att han öser in poäng gör han enormt mycket även i defensiven. Han haltade en hel del i den senaste matchen och enligt uppgifter missar han resten av slutspelet. Urwäder (borta sedan tidigare) och Gafvelin är de övriga startspelarna som inte har varit hela i kroppen, där den sistnämnde är mer trolig för spel.


I normala fall hade insatsen varit något större till över 2 ggr pengarna, vilket jag ser ett bra värde i, men då utdelningen har varit knackig på slutet så väljer jag att ligga strax under medel. Bortasegern under ordinarie speltid testas hursomhelst.

/Puyol