Ännu en match som spelas i huvudstaden, den här gången i Täby när Caperio ska gästas av Falun. Inte lika kärvt läge för dessa lag (att jämföra med Tyresö-Karlstad) då båda befinner sig på slutspelsplats. En kortare motivering med inte mycket tid till spelstopp.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Caperiotäby – Falun
  • Spel: Falun över 6,5 mål
  • Odds: 2,05 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Inte riktigt samma förutsättningar när säsongen väl drog igång, om man ska jämföra de båda lagens ambitioner. Caperiotäby har i mitt tycke stått för en bragd så här långt då man med en relativt tunn trupp, och många skador på det, har lyckats styra upp klart godkända resultat nu på slutet. Falun har gjort det man kan förvänta sig av dom och man är med bland topp-4. Innan serien drog igång höll jag dalmasarna som Storvretas främsta utmanare till SM-guldet, något man dock måste slipa till försvarsspelet på om man vill lyckas.

Caperiotäby återfår nu Filip Urwäder och Johan Edlund, vilket är två fina tillskott. Frågetecken kring formen dock efter en tids frånvaro. Tveksamt om Rickie Hyvärinen är tillbaka medan Mikael Karlsson saknas alltjämt. Falun däremot kommer till spel med så gott som full trupp. Samtliga poängspelare bör medverka där Alexander Carlström är tillbaka efter skadan som kostade honom en VM-plats.

Min första tanke var att testa det totala överspelet, men då jag tror att det är bortalaget som måste ligga på för att få igenom det hela så väljer jag det här alternativet istället.

Falun har en helt fantastisk offensiv. Man snittar 7,2 mål/match (7,3 mål/bortamatch). Med sådana siffror är det något förvånande att man endast har plockat en fullpoängare utanför Falun under pågående säsong. Mindre förvånande dock att man producerar så pass bra med tanke på vilka lirare man har. Förstakedjan med Enström (leder poängligan, snittar 3p/match), Carlström och Rudd producerar i varje match och strax där bakom finns ytterligare en del kvalitet.

Noterbart att man har gjort minst 7 mål i 6/7 bortamatcher. Man har endast misslyckats mot Warberg, och det var tidigt in på säsongen. Man har en bra variation av skytte, teknik och kvickhet som kommer kunna hota Caperiotäbys täta försvar.

-

Falun har alltså visat upp en del klass framför motståndarnas mål utan att få utdelning i form av poäng, lockas därför mer av att testa en mindre insats på det här målspelet än den raka segern. Notera att spelet endast gäller under ordinarie speltid.

/Puyol