Den 7:e spelomgången i årets upplaga av svenska superligan drar igång denna fredag där vi bjuds på två matcher. Vi inleder med ett gammalt, hederligt hatmöte och Stockholmsderby när Täby gästas av AIK på parketten i Tibblehallen. Plockar två spel från kvällens batalj.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Caperiotäby – AIK
  • Spel: Under 11,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Mycket historia inblandat då det här inte bara är ett Stockholmsderby utan även ett Solnaderby då kvällens hemmalag gick under namnet Råsunda innan man flyttade sin verksamhet norrut. Det ska dock nämnas att den här drabbningen inte känns lika het som det kunde göra förr i tiden i och med att båda lagen känns något svagare att jämföra med föregående säsonger.

Båda lagen går igenom någon form av generationsväxling i jakten på nya profiler där snack om att kandidera till SM-guld är långt borta. Respektive gäng kommer från storförluster (Storvreta-Täby 9-0 & Warberg-AIK 7-2).

Nästintill helt förskonat från skador för bådas del. I Täby-lägret råder det dock mindre frågetecken kring backen Filip Urwäders knä, dock så kunde han spela så sent som i tisdags. Daniel Thorsson i AIK är inte tillgänglig, även han på backplats.

”Gamla Täby” brukade även vara ”Galna Täby”, speciellt här på hemmaplan där snittet på antalet gjorda mål (totalt) måste ha varit högst i Superligan de senaste 2-3 åren. Den tiden är dock förbi med en ny tränarstab som fokuserar mer på vad som händer i egen zon. Båda lagen har tappat en del kreativitet och produktivitet i form av spelarförluster till den här säsongen samtidigt som vi hittar matchvinnartyper i respektive mål (Daniel Ramsin, Täby & Patric Åman, AIK) och våra chanser skulle inte direkt försämras om en av dessa herrar skulle ha en av sina bättre dagar.

Sett till inledningen så har Täby snittat 4,5 mål framåt per match medan AIK, som visserligen har ett något tuffare spelschema bakom sig, står på snittet 3,2 gjorda mål efter 6 matcher. I samma veva så har man seriens tätaste försvar så här långt, om än med knapp marginal, medan hemmalagets försvarsspel har sett relativt stabil ut att jämföra med fjolåret.

En tanke är väl att några minuter för mycket i power play kan vara något ett hot mot detta, men tror nödvändigtvis inte att det här måste bli någon hetsigare historia än vanligt i och med att vi hittar ett flertal debutanter i detta Stockholmsderby som inte har varit med hela vägen. I övrigt en spelform som inte har varit särskilt lyckosam för något av lagen så här långt.

_______________________________________________________________

Det här underspelet känns väldigt sunt och sett till hur de båda lagen har inlett säsongen så tror jag nog att man kan hålla sig inom linan. Spelar på att det inte blir mer än 11 mål i matchen.

Det blir även ett mindre spel med 2/10 units på bortalaget AIK till 2,50 ggr pengarna, även det hos Bet365. Rent spontant kan jag känna att oddsfördelningen borde vara något jämnare lagen emellan. Insatsen hade kunnat vara lite större, men ligger lågt i och med att mitt främsta fokus sitter på underspelet.

/Puyol