Semifinal av JVM och vi har ett nordamerikanskt ”derby” att se fram emot när Kanada och USA drabbar samman. Dessa lag möttes redan i gruppspelet där Kanada till slut vann med 2-1, och jag tror vi har ännu en hård match framför oss.

  • Match: Kanada – USA
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 10:00

Kanada har fått lite extra vila i kroppen i och med att man vann sin grupp med fyra segrar av fyra möjliga. Man har som vanligt ett ruskigt starkt lag på isen när det vankas JVM och det är väl inte så jättekonstigt att man är favoriter hos bolagen här. Men jag tycker man har lite tveksamma matcher i gruppspelet bakom sig och trots att man spelade väldigt bra mot ryssarna senast så tror jag man kan få stora problem mot sina grannar här. Det är väl försvarsspelet som stundtals sett lite trassligt ut och man har faktiskt släppt in fler mål än både Ryssland och USA. Framåt har man dock inga större problem och USA lär se upp med storstjärnan Ryan Nugent-Hopkins som står på 11 poäng efter de fyra gruppspelsmatcherna.

USA tvingades till en kvartsfinal efter gruppspelet och man skulle väl därför kunna säga att det är risk för trötta ben här. Men kvartsfinalen mot Tjeckien blev inget annat än ett träningspass och man kunde till slut vinna med förkrossande 7-0. Det var match en liten bit in på andra perioden och sedan gled bara USA runt och gjorde lite som man ville. Man släppte även till en hel del målchanser för Tjeckien när tempot sjönk och då visade John Gibson att han hittills är JVMs absolut bästa målvakt. Fem matcher och 1,5 mål insläppta i snitt talar sitt tydliga språk tycker jag, även backspelet hos USA har sett bra ut under turneringen.


USA spelar med en otrolig fart över hela isen och jag tror man känner att man verkligen kan matcha Kanada rejält här, vilket man även visade i gruppspelet. Kommer förmodligen bli en riktigt bra match där jag tror att målvaktsspelet kommer att avgöra till slut, och där tycker jag att USA sitter på det bästa kortet.

Testar även två andra spel i matchen:

under 6,5 mål – 1,75 @ expekt – 5/10 units

USA – 4,30 @ expekt – 1,5/10 units

Två väldigt bra målvakter öppnar för en målsnål match och jag tror som sagt att USA mycket väl kan dra det längsta strået här.

/e@sy