TIDIGT SPELSTOPP!  Toppen mot botten i den här matchen när formstarka Ajax gästar bottenlaget Cambuur. Ajax är revanschsugna efter uttåget ur Champions League i veckan och det lär Cambuur få sota för. Frågan är inte om Ajax vinner utan med hur mycket?

Cambuur – Ajax
Spel: Ajax -1 (Asian handicap)
Odds: 1.975 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 12.30 

Cambuur kämpar på i botten av tabellen då man ligger näst sist. Senast spelade man 2-2 borta mot bottenkollegan Waalwijk och dessförinnan åkte man på storstryk borta mot topplaget Vitesse med hela 3-0. Det är på hemmaplan man trivs som allra bäst och resultatraden 4-1-2 och 11-6 i målskillnad är helt okej för ett bottenlag. Då ska man ha i åtanke att segrarna är mot enklare motstånd och förlusterna är mot topplag i Feyenoord (0-2) och Twente (0-1). Idag ställs man återigen mot ett topplag och då bör man väga för lätt. Man har en riktigt bra defensiv att tillgå för att ligga i botten men på senare tid har den fallerat totalt då man släppt in 5 mål i lagets två senaste matcher… I den här matchen väntar ett ruskigt taggat och målglatt Ajax som mer än gärna vill revanschera sig efter uttåget ur Champions League i veckan.

Ajax är som vanligt i toppen av ligan men inför den här matchen ligger man på tredjeplats i tabellen. Man har Vitesse och Twente framför sig men vid seger i den här matchen tar man tillfälligt över serieledningen från Twente som har en match mer spelad. Formen är helt suverän hos Ajax som har 6 segrar och 1 oavgjord på lagets 7 senaste matcher. Man åkte snöpligt ur Champions League i veckan efter att ha spelat 0-0 borta mot Milan. Man har verkligen bevisat att man förtjänade en plats i slutspelet efter att bland annat ha slagit Barcelona hemma med 2-1. Man har fyra raka segrar i ligaspelet och samtliga dessa fyra matcher har man vunnit med 3 mål eller fler vilket verkligen talar för mitt spel här! Samtliga dessa fyra segrar är tagna mot lag som ligger på nedre halvan av tabellen så vi bör inte behöva oroa oss för någon underskattning här…

klaaass56926000

Man har flera spelare i toppform för dagen och i senaste ligamatchen klev anfallaren Davy Klaassen fram och dundrade in ett hattrick. Man har gjort 14 mål på lagets fyra senaste matcher i ligaspelet och nu ställs man mot en riktigt skakig defensiv. Man bör lösa det här spelet utan några större bekymmer!

Cambuur får klara sig utan försvararen Dijkstra (8/0) som är avstängd här.
Ajax får fortsatt klara sig utan vänsterbacken Boilesen (11/1) som är skadad. Mittfältaren de Jong (10/5) är tveksam till start men det mesta talar för att han kan spela.

Kort summering: 
Ajax har fin form för dagen och man vill givetvis ha revansch på uttåget ur Champions League i veckan. Nu är siktet inställt på ligatiteln och då måste man vinna matcher som denna. Man har mött lag på den nedre halvan i lagets 4 senaste matcher och man har varit överlägsna i samtliga dessa matcher. 14-0 i målskillnad säger det mesta och nu ställs man återigen mot ett svagt motstånd i Cambuur vars defensiv släpper till alldeles för mycket mål för dagen. Ajax bör vinna den här matchen tämligen enkelt!