Bottentippade Calgary gör idag hemmadebut och det mot ett av NHLs bästa lag, Vancouver. Det blir en otroigt spännande match och jag kommer testa två spel i den här matchen, ett specialspel och även en vinnare kommer det läggas ett par units på.

  • Match: Calgary – Vancouver
  • Speltips: Över 57.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/10, 02.05

Calgary har öppnat förvånansvärt bra, poängmässigt. Man klarade en poäng i premiären borta mot Capitals medans man sedan gick och vann mot Columbus. En aning förvånande då jag trodde att de skulle torska båda matcherna. Samtidigt så känns det väl som att det är just nu man kommer plocka sina poäng. Jag vidhåller dock fortfarande att man kommer vara sist i tabellen när säsongen är slut. Under de första matcherna har det varit full fart, både framåt och bakåt. Det har skapats en massa chanser och man har dessutom ganska dålig koll bakåt. Calgary har en ganska ung trupp och unga spelare har en tendens att lägga mycket puckar mot mål samtidigt som man saknar rutin att hålla pucken. Med andra ord så brukar det vara full fart åt alla håll. Jag har sett båda matcherna med Flames hittills och det har varit riktigt bra matcher att titta på publikmässigt, men deras försvar är under all kritik. Det har varit rena rama hönsgården i egen zon och därav avlossas det en hel del skott. Jag räknar med en liknande matchbild även denna natt. Calgary har gått över dagens lina klart i de två första matcherna.

dsdsdsdsd

Vancouver har öppnat med en vinst och en förlust. Nu känns det som som att man tar sin andra raka seger och att Calgarys något turliga första poäng tar stopp här. Man har ett bra lag och kommer säkerligen växa med Tortorellas nya spelsätt ju längre säsongen går. I den första matchen mötte man San Jose borta och då var det inget snack om att Sharks var det bättre laget. I andra matchen mötte man Edmonton och vann med hela 6-2. Oilers lag är som Calgarys i ålder ungefär och man har kanske inte det mest organiserade försvarsspelet. Jag räknar kallt ikväll med att Canucks kommer skjuta 34-35 skott nånstans och då behövs bara drygt 23 skott från Calgarys sida för att spelet ska sitta. Nu tror jag dessutom att Calgary kommer skjuta fler skott än så då de har hemmaplan och då ska denna lina bara sitta. Inbördes genom åren så har linan gått över i 8 av de 10 senaste mötena. Jag tror på en fartfylld match även ikväll.


Jag tycker linan är något låg och den måste spelas. Rätt lina kanske hade varit 59.5-60.5 och då förstår man att denna är låg. Jag spelar över 57.5 skott på mål under ordinarie tid med 6 units. Det kommer även bli ett litet sidospel i matchen där jag spelar Vancouver ML till oddset 1.85. Insatsen där blir 3 units  och båda spelen kan ni hitta hos Betsafe.

Övr 57.5 skott (1.85) – 6 units
Vancouver ML (1.85) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden