Calgary tar inatt emot Toronto i ett kanadaderby där hemmalaget har viktiga poäng att spela för medans bortalaget återigen kan spela avslappnat. Inget av lagen har imponerat defensivt på slutet och det brukar betyda en hel del mål.

  • Match: Calgary – Toronto
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/3, 01.05

calgary_flames_200x200Calgary är i allra högsta grad med i racet om en av slutspelsplatserna i Western Conference. Det också mot alla odds med tanke på att de från början av säsongen varit ganska bottentippade. Nu är man dock där man är och formen är riktigt bra delvis, men man har haft stora problem med försvarsspelet den sista tiden. Det är tur att man målvakterna spelat så bra på slutet och att det offensiva fungerat mer än perfekt för annars hade man nog inte plockat så mycket poäng på slutet. Med tanke på att man har släppt till väldigt mycket chanser den senaste tiden så finns det stora risker att man gör det idag också. Dessutom möter man ett lag som inte har någonting att spela för och det brukar kunna betyda en hel del mål. Man har gjort mycket framåt på slutet och man har alla möjligheter idag också mot ett Toronto i kris. De senaste fem matcherna har man klarat linan i fyra och man har totalt bombat in 22 mål framåt på dessa. Man saknar fortfarande Paul Byron, Mark Giordano och Ladislav Smid. Målet kommer att vaktas av Jonas Hiller.

toronto_200x200Toronto är verkligen i en kris och det verkar faktiskt just nu som att mer eller mindre varenda spelare antingen vill avsluta säsongen eller byta klubb. Nu sitter man dock i den sitsen man gör och inte har någonting att spela för vilket bara är att acceptera. De senaste matcherna har varit katastrofalt dåligt defensivt. Det har det visserligen varit under hela säsongen delvis, men ännu värre den sista tiden. Det är väl lite förståeligt på något vis med tanke på hur säsongen artat sig. De senaste matcherna har man släppt till både mängder av mål, men också väldigt mycket målchanser. Man är dessutom riktigt dåliga på resande fot och är ett av de sämsta i den stapeln. Jag tror inte det kommer bli lättare för dem idag då man möter ett heltaggat Calgary som har allt att spela för. Offensivt har man ändå en hel del klass tycker jag. Det är där deras styrka sitter och som det sett ut sista matcherna så har det varit ett Toronto som gärna spelar offensiv ishockey, men som sällan jobbar hem så mycket som de borde. Nej, överspelet ligger bra till hands denna fredagnatt. Jonathan Bernier förväntas starta nattens match.


Jag tycker Calgary har goda chanser till att göra ett par mål idag och det borde även Toronto ha md tanke på hur Flames spelat den senaste tiden. Mitt spel blir alltså över 5.5 mål till oddset 1.95 hos bet365. Insatsen kommer att bli 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden