Gårdagens NHL var inte direkt åt det ljusa hållet, men idag tar vi återigen nya tag. Pittsburgh åker till Calgary för att möta ett formstarkt hemmalag och frågan är om Pittsburgh nu äntligen kan hitta mästarformen?

    • Match: Calgary – Pittsburgh
    • Speltips: Pittsburgh ML
    • Odds: 1.83 @ bet365
    • Insats: 6/10 units
    • Spelstopp: 7/2, 02.05

calgary_flames_200x200Calgary har gjort en riktigt bra säsong hittills och jag tror man har överraskat många med sitt spel. Man kommer in till nattens match med riktigt bra form där man nu är uppe i tre raka segrar och har ett record på 8-2-0 på de senaste tio matcherna. Det tror jag inte någon trodde innan säsongen. Laget man har är faktiskt på pappret kanske ett av ligans sämre, men man har hittat ett vägvinnande spel som mycket går ut på att skapa trafik framför kassen och dra ner på tempot. Jag tror inte det här spelet kommer hålla en hel säsong och framförallt så tror jag inte på det i ett kommande slutspel. Man har de senaste matcherna visat prov på ett försvarsspel i världsklass och dessutom har rutinerade Jonas Hiller spelat rikigt bra mellan stolparna. Inatt är det som sagt dags för ännu en hemmamatch och det är Penguins som kommer på besök. Det kommer alltså bli ganska svårt att försvara sig idag med tanke på att en av ligans vassaste offensiver står på andra sidan. Trots att man har bra form så kommer jag välja att gå emot Calgary här. Man är ett sämre lag på pappret och jag vill nånstans tro att den här sagan kommer ta slut nångång. Calgary saknar Ladislav Smid, Curtis Glencross och Sam Bennet.

pittsburgh_200x200Pittsburgh gjorde en helt okej match senast mot Edmonton när man vann med 2-0. Chanserna kanske inte radades upp direkt, men de chanser man hade var väldigt farliga. Det som var positivt var att försvarsspelet såg ut att funka ännu en match. De tre senaste matcherna tycker jag det sett helt okej ut, trots att man fick stryk mot matchen innan Edmonton. Idag möter man ett lag som man borde kunna hålla hyfsad koll på bakåt då jag anser att Calgary inte är så bra egentligen. Pens är så mycket bättre på pappret och kan man bara fortsätta som man gjorde senast så vinner man den här matchen. Positivt var även att Evgeni Malkin var tillbaka efter skada och det breddar truppen ännu mer framåt. Jag har varit inne på det ganska länge nu att man spelat helt okej, men det har helt enkelt inte studsat Pittsburghs väg. Det är dags att vända på den trenden nu och matchen senast var ett steg framåt. Pittsburgh har också haft det ganska lätt mot Flames genom åren och har ett record på 8-2-0 på de tio senaste matcherna lagen emellan. Man har nu nästintill fullt lag dessutom. Åtminstone mycket mer ordinarie än för en månad sen. Man saknar fortfarande Pascal Dupuis, Blake Comeau, Olli Maatta och Christian Ehrhoff är ett frågetecken.

Pittsburgh is 5-1 SU in its last 6 games when playing on the road against Calgary
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games when playing Calgary


Jag tror på det bästa laget på pappret idag. Magkänslan sa fel igår, men idag tror jag på den än en gång och går på det bästa laget i grunden. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 1.83 hos bet365. Insatsen kommer landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden