Tipset till den här matchen blir att återigen försöka pricka in ett skottspel. Inatt hade vi turen på vår sida när Rangers och Dallas klarade linan med ett ynka skott, dock var det väldigt mycket missade skott. Idag kör vi spelet från matchen mellan Calgary – Pittsburgh.

  • Match: Calgary – Pittsburgh
  • Speltips: Över 54.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/1, 04.05

Calgary är ett lag som helt klart går tungt. Laget är lite orutinerat och saknar en större stjärna. Dessutom har varken försvars- eller målvaktsspelet fungerat särskilt bra. Idag tar man emot ett av ligans bästa lag och då gäller det att vara skärpt. Man kommer ifrån två raka förluster där man dessutom blivit nollade i båda. Min tanke idag är att om man ska ha en chans att plocka poäng idag så behöver man spela offensivt. Som sagt så har inte det defensiva fungerat och när man då möter en av ligans vassaste offensiver så tror jag inte man kan lägga sig på försvar för att vinna matchen för då kommer Pittsburgh bryta igenom tillslut ändå. Känslan är då att man kommer försöka gå på snabba spelvändningar och skapa en del trafik framför motståndarkassen. Något som Pens haft lite problem med på slutet om man jämför från tidigare under säsongen. Calgary är inget lag som skjuter överdrivet mycket, men är det nånstans man gör det så är det på hemmais där snittet är högre än borta, vilket är ganska normalt. Jag räknar med en hyfsat svängig match inatt med tanke på att man förmodligen måste spela offensivt för att vinna.

mikael222

Piittsburgh har under säsongen haft stora problem med skador vilket har inneburit att det blivit en del anpassningar som man kanske inte normalt skulle behövt göra. Många tongivande offensiva spelare har varit borta och man har fått förlita sig länge på ett stabilt försvarspel, vilket man lyckats med otroligt bra med tanke på hur många som man saknat under stora delar av säsongen. Nu har man återfått många av spelarna och det har gjort att man sakta men säkert återgår till ett lag som tillbringar största delen i anfallszon. Många grovjobbare har försvunnit tillbaka till AHL när de ordinarie kommit tillbaka. Och räkna med att spelare som till exempel Malkin, Neal och Letang gör stor skillnad offensivt, men framförallt bakåt. Med dessa i truppen så blir det större ytor bakåt och man blir också vassare framåt och skjuter mer. Bakåt har det varit dåligt de sista matcherna och när Pens har dåliga stunder har det också en tendens att bli väldigt dåligt under en tid. Känslan är att just nu har man lite problem defensivt och då kan det också rinna iväg en hel del skott.  Tittar man inbördes mellan lagen så har de inte mötts så många gånger de sista åren, men i vilket fall så har man klarat denna lina i 9 av de 10 senaste matcherna.


Jag tror att Flames måste ta sig framåt i banan för att kunna vinna denna match. Därför borde det bli luckor och chanser åt båda hållen. Mitt spel blir över 54.5 skott till oddset 1.85 hos Unibet. Insatsen blir 6 units. Tittar man på lite andra bolag så har dem satt linan på 56.5 till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden