Kvällen har varit häktisk för klubbarna borta i NHL. Trading deadline har passerats och en hel del intressant har hänt de senaste timmarna. Båda Ottawa och Calgary har varit inblandade ikväll och det känns som jag har hittat rätt vinnare till denna afton.

  • Match: Calgary – Ottawa
  • Speltips: Ottawa ML
  • Odds: 2.00 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 03.35

Calgary har nog redan gett upp säsongen. Ikväll har man även skeppat iväg Reto Berra till Colorado och dessutom Lee Stempniak till Pittsburgh. Det är klart viktiga spelare i en redan ganska tunn Flames-trupp. Calgary är ett av ligans sämsta lag och det säger mycket om laget när man ställer upp med Mikael Backlund som sin förstecenter. Inget illa om honom, men som toppcenter i NHL är jag tveksam. Laget ligger just nu näst sist i Western Conference och jag är tveksam till att man kommer ta någon mer placering uppåt i tabellen. Man får nog rikta in sig på att försöka undvika jumboplatsen. Nu när man även skickat iväg en av sina två keeprar och en av sina bästa forwards så tror jag inte riktigt det här blir så mycket bättre. Ikväll kommer man att starta i kassen med finländske talangen Joni Ortio. En kille som nyligen gjorde debut i NHL och förmodligen en som också kommer bli riktigt bra. Just nu rankas han dock som tredjemålvakt i klubben så än är han inte på topp. Man saknar även en del spelare förutom de två jag nämnde ovan. Matt Stajan, Curtis Glencross, David Jones, Kevin Westgarth och Karri Rämö är alla borta från spel i kvällens match.

erikkkkkk

Ottawa blandar och ger verkligen. Ena stunden spelar man bländade anfallsspel tillsammans med ett uselt försvarspel och den andra stunden är det tvärtom. Det som däremot är säkert är att de har bra mycket mer potential än vad Calgary har. Idag har man även varit aktiva på spelarfronten. Man har tagit in Ales Hemsky som går direkt in i deras topline tillsammans med Jason Spezza och Milan Michalek. Hemsky är kanske ingen superstar, men definitivt ett tillskott som kan gynna Ottawa redan från start. Senvet vi ju alla att man har Erik Karlsson på backen, världens kanske bästa offensiva back. Jämför man dessa två lag så tycker jag att Sens lag har så mycket mer potential än Flames så detta känns som ett måstespel verkligen. Ottawa är utan skador och kommer starta med Craig Anderson i kassen.


Tittar man på de här två lagen så ser jag mycket större potential i Sens än vad jag gör hos Flames. NHL är som sagt NHL och alla slår alla, men idag är verkligen magkänslan på detta unga Ottawa. Mitt spel blir därför Ottawa ML till oddset 2.00 hos Betway. Insatsen blir denna gång 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden