Idag har vi ett möte mellan två lag som just nu har helt olika form. Ett av lagen jagar sin första seger på ett par matcher medans det andra vill ta sin femte raka seger. Självklart kommer jag också backa det lag som har bäst form, men inte bara pågrund av formen.

  • Match: Calgary – NY Rangers
  • Speltips: NY Rangers ML
  • Odds: 1.87 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/12, 03.05

Calgary har gjort en riktigt bra säsong såhär långt och dessutom spelar man i en otroligt tuff division där de tre jättarna Kings, Sharks och Ducks ingår. Att man ligger och nosar på en slutspelsplats med det laget man har tycker jag är en ganska stor bedrift och en av säsongens stora överraskningar såhär långt. Däremot så har sådana lag en vana när det gäller lagsporter och det är att nångång kommer dippen och då har man sedan svårt att ta sig ur den. Lite likt nykomlingar som går bra i början för att sedan falla lite i kapacitet när man får lite motgångar för första gången. Calgarys och många av deras unga spelare har länge levt på självförtroendet, men nu på slutet har man haft det tufft och är just nu uppe i fem raka förluster. När 82 matcher har gått är jag ganska säker på att man rasat ännu längre ner i tabellen än vad man är nu. På pappret har man ett tunt lag och det är faktiskt ett av ligans sämsta enligt mig. Ska man ligga kvar på den placering man ligger nu eller ligga högre så anser jag att nästan allt måste stämma för att man ska klara det. Nu har man som sagt dålig form och möter ikväll ett lag som går i motsatt riktning och verkar ha toppat formen. Det som man har fördelen av ikväll är såklart hemmaplan där man är riktigt starka, men som sagt så har man mycket sämre form och självförtroende just nu mot vad man hade i början av säsongen. Ikväll saknar man i skrivande stund Mikael Backlund och Ladislav Smid.

calgary_flames_200x200rangers_200x200

Rangers däremot verkar ha hittat formen rejält. Förra året tog man sig till Stanley Cup-final och det tycker jag var en bedrift utan dess like. Laget på pappret kanske inte var superbra, men man toppade formen, visade att man är ett slutspelslag och Henke Lundqvist var magnifik i buren. Lunkan har stått de tre senaste matcherna och varit riktigt bra i alla dem. Senast höll han nollan mot Calgarys största rivaler Edmonton när man vann med 2-0 på bortais. Idag väntar ytterligare kanadensiskt motstånd och även det mot ett lag som är helt ur form. Rangers är ett lag som gnuggar på och köttar till sig mycket mål. När man har flowet och den där extra viljan så är man ganska svårstoppade. Nu är i skrivande stund varken Lundqvist eller Cam Talbot bekräftad, men båda har spelat riktigt bra hittills så ser inte att någon skulle vara mycket sämre än någon annan. De senaste säsongerna har man inte spelat så många matcher mot varandra med tanke på att man spelar i olika konferenser. Däremot så har Rangers faktiskt vunnit fyra raka mot just Calgary och det kan väl bara vara positivt. Med tanke på att man just nu är i den form man är i och dessutom vunnit mot bra lag som Vancouver och och Pittsburgh på slutet så borde ett Calgary ur form vara en mumsbit för Rangers. Lätt är dock ingen match i NHL, men som det är just nu så ger jag fördel för Rangers denna afton. I skrivande stund saknas endast Derick Brassard som har fått ”the mumps”.


Jag tycker på pappret att Rangers är ett mycket bättre lag än Calgary. Man har en bättre målvakt och är dessutom i klart bättre form. Calgary är på nedgång och Rangers förmodligen till det lite bättre. Mitt spel blir denna afton New York Rangers ML till oddset 1.87 hos Expekt. Insatsen håller jag idag på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden