Inatt spelar Rangers sin tredje match på fyra dagar i Kanada och avslutar inatt sin roadtrip i Calgary. Hemmalaget har grym form medans Rangers inte fått det att stämma alls senaste tiden. Kan man hitta tillbaka till sitt spel eller åker man på ytterligare en förlust?

  • Match: Calgary – NY Rangers
  • Speltips: Calgary över 2.5 mål
  • Odds: 1.88 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/12, 04.05

calgary_flames_200x200Calgary har verkligen hittat formen efter en ganska svajig inledning av säsongen. Jag hade på känn att det kunde bli tufft för Flames den här säsongen med tanke på att man kommer ha mycket mer press på sig att prestera eftersom man överträffade alla förväntningar förra säsongen. Jag gillar faktisk Flames som lag. Man har en av ligans klart bästa backbesättningar enligt mig, men har dock inte visat upp det eftersom man släpper in en hel del mål. Dock har målvaktsspelet blivit mycket bättre på slutet. Oddset på en rak seger samt moneyline är riktigt högt här, men känner inte att jag kan lita på att Flames släpper in få mål ikväll. Man möter trots allt ett väldigt kompetent lag idag. Hemma har man varit brutalt starka den senaste tiden och man är uppe i fyra raka hemmasegrar där man gjort totalt 17 mål på dessa. Det visar att man är i offensiv god form. Calgary är också ett ganska skridskostarkt lag och är tunga att möta på hemmaplan när de har fart. Trots att Rangers är back-to-back så känner jag att det återigen kan bli en svängig match med mycket målchanser och då bör ett formtoppat Calgary ha goda chanser att pytsa dit minst tre mål inatt.

rangers_200x200Rangers åkte på en riktigt tung förlust igår när man förlorade med 7-5 borta mot Edmonton. Formen på slutet har inte alls varit bra och gårdagens match kan nog ha tagit en del på det psykiska hos Rangersspelarna. Man låg under med 3-1 efter första. Gör sedan en stark mellanperiod och går upp till 3-3. Edmonton gör sedan två tidiga mål i tredje vilket leder till en massiv Rangers-press som tillslut resulterar i två mål och kvitterat 5-5 när klockan står på 18.14. Tolv sekunder senare gör Taylor Hall 6-5 och sedan lägger de också in 7-5 i tom kasse. Klart att det inte direkt höjer dem som lag när de förlorar på ett sånt här sätt. Tror det hade varit mer nyttigt om de hade förlorat med 7-0. Nu på sin lilla resa i Kanada har man förlorat mot både Oilers och Canucks. Idag tror jag den tredje förlusten kommer helt enkelt. Calgary är i riktigt bra form och det är inte tacksamt att spela mot dem nu. Rangers är ett lag som lever som mest på sin energi. Inte att man är det mest spelskickliga laget. När energin inte riktigt finns där så är man sårbara. Blir förvånad om man håller Flames under tre mål. Ingen målvakt är bekräftad ännu.


Jag tycker oddsen är fina på Calgary idag. Igår hade vi återigen stolpe ut när Pittsburgh inte lyckas slå Kings. Inatt hoppas vi flytet vänder. Mitt spel blir alltså Calgary över 2.5 mål till oddset 1.88 hos betsson. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden