Gårdagens skottspel på Kings satt som klistrat och idag tar vi nya tag. Jag kommer idag hitta en vinnare i matchen mellan Calgary och New York Islanders. Båda lagen har bra form, men jag tror ändå det lag som jag tycker är klart bäst kommer stå som segrare tidigt på lördagsmorgonen.

  • Match: Calgary – NY Islanders
  • Speltips: NY Islanders ML
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/1, 03.05

calgary_flames_200x200Calgary fortsätter gå bra. Man hade en liten downperiod här ett par veckor innan jul och där trodde jag att tåget hade gått lite för detta överraskningslag. Nu har man vänt uppåt igen och man har nu faktiskt fyra raka segrar. Två av dem har visserligen kommit mot urusla Edmonton, men också två mot LA Kings som helt klart imponerar. Coach Bob Hartley har verkligen fått ut max av det spelarmaterial han har och det är riktigt bra gjort med tanke på att jag tycker att laget på pappret är ett av de klart sämsta i ligan. Jag fortsätter att säga att deras ras måste komma nångång snart. Det här tempot man har just nu lär man inte kunna bibehålla en hel säsong. Som lag drar man ner mycket på tempot i matcher och det måst eman lyckas med idag för annars kommer Islanders åka sönder Calgary. Jag tror man kommer få problem med Islanders skridskoåkning. Det har de flesta lag svårt med. Jag tror även att man måste vara väldigt effektiva idag för att vinna då man möter ett av ligans klart vassaste lag offensivt. Calgary har ganska svårt att ta sig till lägen och få skott på mål. Man är faktiskt det lag i ligan som skjutit tredje minst skott framåt, men ändå ligger man där man ligger, vilket såklart är bra på sitt sätt. Däremot så tror jag det blir svårt att vinna idag. Hiller startar för Calgary i målet.

islanders_200x200Islanders fortsätter att gå riktigt bra dem med. Jag börjar på allvar tro att laget kan ta sig hela vägen till en Stanley Cup-final. De kommer åtminstone vara med hela vägen och kriga om divisionssegern i grundserien. Dock tror jag rutinen sätter stopp från att gå långt i ett slutspel. Potentialen har man verkligen. Man är ett otroligt bra hemmalag, men spelar även övertygande på bortaplan. Jag säger att man har det bästa materialet framåt i hela ligan. Man har tre riktigt bra femmor som alla kan produicera och det är viktigt i ett slutspel. Man är dessutom det lag som skjuter näst flest skott i hela ligan vilket gör att man är otroligt jobbiga att möta. Dessutom är deras forwards otroligt skridskostarka. Det i kombination med att man skapar väldigt mycket skottlägen gör att man är det där topplaget som man nu blivit. Mycket tror jag också är att man hittat en målvakt som räddar puckarna för en gångs skull. Dessutom har man fått in ex antal backar som stärkt deras defensiv väldigt mycket. Man skapar väldigt mycket lägen och man släpper till väldigt få lägen mot eget mål. Då är det självklart att man är väldigt svåra att möta. Jag tror på Islanders denna afton. Halak är bekräftad som starting goalie.


Calgary har överraskat och fortsätter att gå bra. Jag tycker dock att Isles är så mycket bättre på pappret och har imponerat mer spelmässigt att man ska vinna detta. Mitt spel denna dag blir alltså Islanders ML till oddset 1.88 hos Unibet. Insatsen kommer som vanligt hamna på 6 units när det gäller NHL.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden