Calgary tar inatt emot New Jersey i en match som enligt mig kan bli en otroligt tråkig match att kolla på. Det hindrar oss dock inte att lägga ett spel på matchen då jag inte kan undgå ena lagets framfart för tillfället. Mitt spel blir en vinnare.

  • Match: Calgary – New Jersey
  • Speltips: New Jersey ML
  • Odds: 2.08 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18/11, 03.05

calgary_flames_200x200Calgary har inte haft någon rolig säsong alls än så länge. Förra året gick man fram som en ångvält under hela säsongen där man visade upp ett stabilt spel som tog dem till slutspel. Ett slutspel som man tog sig förbi första rundan för att sedan åka ut mot Anaheim ganska klart. Det var dock ett stort framsteg för hockeyn i Calgary som under ett par år varit mindre bra. Nu hade man ändå något att bygga vidare på inför den här säsongen. När säsongen nu har startat så har det inte gått som man tänkt sig och man har inte alls samma flow nu. Framförallt så har det stora problemet varit att man släppt in alldeles för många mål. Jag tycker ändå på pappret att man har en av ligans bästa backuppsättningar, men det har ändå inte stämt. Förra året spelade man utan press då ingen trodde på laget, men iår är det tvärtom och man har istället fått lite förväntningar på sig. Kan det vara det som sätter lite käppar i hjulet för dem? Jag trodde man skulle vara bättre än man varit och med tanke på att det sett ut som det gjort i början så kan jag inte annat än gå emot dem idag. Normalt sett hade jag nog spelat Calgary till det här oddset, men just nu är det inte normalt. Man saknar Lance Bouma och Karri Rämö startar i kassen.

new_jersey_200x200Devils är också ett av lagen som jag inte alls trodde på och man borde väl parkera på nedre delen av Eastern Conference om man enbart ser på truppen. Det är ingen mästartrupp man har och jag tror med  tiden att man kommer sakta, men säkert, börja falla nedåt i tabellen. Just nu kan jag dock inte undgå att laget spelar en vinnande ishockey. Man skapar inte överdrivet mycket lägen, men man är otroligt effektiva och väljer sina lägen rätt. Det som styrkan är hos Devils är såklart det defensiva och det har det varit under många säsonger. Corey Schneider i målet har varit brutalt bra och så länge han och laget spelar på det här viset så kan inte gå emot dem. Jag tror det blir en tight match där Devils kanske lyckas vinna med uddamålet genom att man är starka bakåt och utnyttjar sitt kontringsspel på ett förmodligen övertänt hemmalag. Inbördes genom åren är svårt att jämföra då de möts väldigt sällan. Förra säsongen möttes de två gånger och båda mötena vanns av Calgary. Det här året är annorlunda då Devils ser klart bättre ut och Flames har gått åt andra hållet. Corey Scneider startar i kassen och man saknar Elias och Ruuttu.


Inbördes har Flames vunnit de senaste mötena, men idag ser jag en stor skillnad på lagens form. Det är det förhoppningsvis kommer att avgöras och då har vi god chans. Mitt spel blir alltså Devils ML till oddset 2.08 hos Pinnacle. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden