Nashville spelade igår och fick stryk av Vancouver med 7-4. Idag ska man gästa Calgary och frågan är om man kan resa sig igen, framförallt Pekka Rinne som inte alls var på hugget igår.

  • Match: Calgary – Nashville
  • Speltips: Calgary ML
  • Odds: 1.85 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/3, 02.05

Calgarys form är lite upp och ner. Man spelar väldigt ojämnt, men samtidigt så är man riktigt bra på hemmaplan. Flames har på hemmaplan vunnit 8 av 13 matcher denna säsong och självklart är det där man spelar bäst. Nu är man uppe i fem raka segrar på hemmais vilket säkerligen sätter lite skräck i nattens motståndare från Nashville. Deras lag är ganska jämna rakt igenom och egentligen kanske man saknar den där tyngsta spetsen som krävs för att bli ett topplag, men man har däremot ett gäng med duktiga lirare som spridit ut poängskörden ganska bra. Man har alltså nio spelare mellan 13 och 20 poäng. Högst upp har vi lagets rutinerade herrar Jarome Iginla och Alex Tanguay, medans vi på nionde plats hittar gamle Washington-backen Dennis Wideman. Det finns gott offensiv kvalité i laget. Målvakten Mikka Kiprusoff har för lite mer än en vecka sedan kommit tillbaks från skada och har gjort två bra matcher, men även två mindre bra matcher. Han håller fortfarande trots sin höga ålder, även om han kanske gått ner sig några snäpp. Ingen målvakt bekräftad i skrivande stund, men lutar som sagt åt finländaren då han gjorde det riktigt bra senast. Laget har inga nämnvärda skador.

Flames Overall Scoring: 2.7
Flames Home Scoring: 3.3
Flames Overall Defense: 3.4
Flames Home Defense: 3.2
Calgary is 5-0 SU in its last 5 games at home
Calgary is 11-5 SU in its last 16 games when playing Nashville

Nashville rekade jag emot i början av säsongen pågrund av deras otroligt fantasilösa offensiv. På nåt sätt lyckades man ändå vinna matcher, och mycket det tack var en briljant målvakt i Pekka Rinne. Idag väljer jag att gå emot Preds ännu en gång. Utan Rinne skulle Nashville förmodligen ligga sist i Western Conference då jag tycker man har ett av de sämsta lagen i NHL. Han har räddat dem otroligt många gånger och även fast han klappade igenom under gårdagen så är han en av de bästa målvakterna i ligan. Med tanke på att man spelade igår så tror jag att man får det tufft idag också. Ju längre serien går desto tyngre kommer det bli att spela back-to-back matcher. Predators är också ett lag som är starka på hemmaplan, men ganska dåliga på bortaplan. Hemma har man endast förlorat 2 matcher av 12 i fulltid medans man på bortaplan bara har gått segrande ur 5 av 15 matcher. Nashville var även förra säsongen riktigt usla på bortaplan och det har inte blivit någon förändring till denna säsong. Dessutom är laget klart svagare än ifjol. Laget har ett par kännbara skador på spelare som Patric Hörnqvist, Paul Gaustad, Colin Wilson och långtidsskadade Hal Gill.

Predators Overall Scoring: 2.3
Predators Road Scoring: 2.1
Predators Overall Defense: 2.5
Predators Road Defense: 3.0
Nashville is 2-5 SU in its last 7 games
Nashville is 1-7 SU in its last 8 games on the road

————————————————————————————————————————–

Hemmastyrka vs bortasvaghet och att Preds spelade igår blir mina stora anledningar idag. Calgary ML spelas hos Expekt till oddset 1.85 med 6 units. Så länge som Kiprusoff håller någorlunda tätt så känns det riktigt bra.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden