Tre matcher inatt och jag har hittat ett intressant spel. Återigen så inkluderar det Calgary Flames, men den här gången möter man Montreal på hemmais. Det blir inget vinnarspel idag utan jag kommer som ganska ofta koncentrera mig på ett skottspel.

  • Match: Calgary – Montreal
  • Speltips: Över 57.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.72 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/10, 02.05

Calgary har faktiskt öppnat över förväntan trots att man bara tagit en seger. Något som jag trodde innan säsongen skulle bli lidande var offensiven, men nu under inledningen har man gjort tolv mål på sina tre första matcher. Det imponerar helt klart. Däremot så har man varit lika dåliga bakåt som man har vart bra framåt, om inte ännu sämre. Det  har varit hönsgård i princip alla matcher. Backsidan är inte speciellt stark och målvaktsparet är ett av de sämsta i hela ligan. Frågan är om man kanske inom laget valt att anpassa sitt spel till denna hawaii-hockey för att man vet att det är enda sättet man kan vinna matcher på. Defensivt vinner man inga matcher utan kanske helt enkelt måste gasa på full fart framåt. Ett överspel i matchen låter väl väldigt logiskt nu tänker ni, men samtidigt är jag inne på att nångång blir det även mindre mål. Därför passar jag där och istället lägger jag fokus på den låga skottlinan som vi har på 57.5 skott. Flames har som minst skjutit 30 skott framåt, men man har också släppt till mycket bakåt. Totalt under de tre första matcherna har det blivit 78, 62 och 64 skott. Därmed har man passerat linan i alla matcher ganska klart. Har svårt att se att man inte skulle klara dagens lina idag med tanke på hur spelet sett ut i början.

calgary

Montreal var förra årets stora överraskning och nu har man press på sig till skillnad från förra säsongen. Hittills har man vunnit en och förlorat en match. Målchanser och mål har man dock producerat och jag har svårt att se att det skulle bli någon skillnad nu. Förra säsongen var man redan då ett lag som skapade en hel del tryck i anfallszon. Nu möter man ett lag som haft otroligt svårt i början i försvarszon och man bör absolut komma upp till 30 skott minst, något annat skulle förvåna mig. Man har skjutit 37 respektive 34 skott framåt på sina två första matcher. Linan har man klarat en av gångerna. Den senaste matchen slutade på exakt 57 skott hemma mot ett otroligt uddlöst Philadelphia. Nu möter man ett lag som vill spela offensiv hockey, lite likt Toronto i den första matchen som slutade med 75 skott på mål. Jag tror linan går över ännu en gång.


Linan känns något låg. Jämför detta med Bwin som har lagt linan på 58.5 och dessutom till ett lägre odds. Jag kan väl tänka mig att skotten kommer hamna runt 62-63 skott och det får vi vara mer än nöjda med. Jag spelar 6 units på över 57.5 skott till oddset 1.72 hos Betsafe. Nu jobbar vi in en chansrik match ännu en gång. Hörs klockan 02 inatt!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden