Ny NHL-natt och det är bara tre matcher på menyn. I matchen jag lägger fokus i möts ett formstarkt Calgary Flames mot något formsvaga Winnipeg Jets som är uppe i tre raka förluster, och laget har stora problem i defensiven. Femton insläppta på sina tre senaste. Kan Jets trots det störa hemmalaget Flames?

  • Match: Calgary Flames – Winnipeg Jets
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,72 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/2, 03:00

Flames kommer till spel med sex segrar på lagets tio senaste, 6-4-0. I den förra matchen besegrades jumbolaget Edmonton Oilers på hemmaplan med 4-2.
I och med segern fortsätter Flames sin resa mot slutspel. Laget har nu tagit femtiosju poäng efter femtio spelade omgångar och ligger på en åttonde placering i Western Conference. Flames har samma poängskörd som sjuan Vancouver Canucks, men har bara tre poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.
Flames har haft en helt okey säsong med sin offensiv och tillhör övre delen i sin Conference på att göra mål. Med en målskillnad på 144-129 snittar Flames sina matcher med 5,46 mål per match.

Hemma i Scotiabank Saddledome har Flames tagit tjugoåtta av sin femtiosju poäng. Med den poängskörden är Flames poängmässigt Western Conference åttonde bästa hemmalag.
På dessa tjugofem matcher har tretton matcher passerat över 5,5 mål. Det är näst flest hemmamatcher i Western Conference som har passerat den linan. Det är bara sju matcher som har haft som mest fyra mål eller färre.
Flames har på sina fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har innehållit minst fem mål.

Flames kommer till spel utan:
C. Glencross (spelar ev inatt)
J. Hudler (spelar ev inatt)
L. Smid
S. Bennett

calgary_flames_200x200V.S winnipeg_200x200

Jets spelade i sin senaste match på hemmaplan. Ett Dallas Stars stod för motståndet och besegrade Jets med 5-2, och gav laget sin tredje raka förlust. Jets har på sina tio senaste matcher sex segrar och fyra förluster, 6-3-1.
Jets hade innan sin förlustrad en fin form. Det har räckt för stunden att behålla sig på slutspelsplats. Med sextio inspelade poäng efter femtioen matcher ligger laget på en sjätte plats i Western Conference. Man har samma poängantal som femman San Jose Sharks.
Jets är nästan lika målglada som Flames, men har har släppt in lite fler mål istället. Med en målskillnad på 142-132 snittas Jets matcher med  5,37 mål per match.

Jets har bara tappat poäng i sju av sina tjugosex spelade bortamatcher. Med totalt trettiotre poäng på dessa matcher så är Jets Western Conference bästa bortalag. Av Jets tjugosex bortamatcher har tretton matcher passerat över linan 5,5 och det är tredje flest i Western Conference. Oftast passerar Jets sina bortamatcher över linan med minst sex mål inblandade, då det bara blir ytterligare två matcher som har innehållit minst fem mål.
Jets förlorade sin senaste bortamatch mot Philadelphia Flyers med 5-2. Förlusten innebar Jets andra raka på bortaplan och den tredje förlusten på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att fyra av fem matcher har passerat linan 5,0 mål.

Jets kommer till spel utan:
M. Halischuk
G. Clitsome

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades med Jets som hemmalag. Det resulterade i en 4-1 seger för Flames.
På lagens tio senaste möten har Flames sex segrar och Jets fyra. Noterbart är att åtta matcher har passerat över 5,5 mål och en har stannat på exakt fem mål.
Dom fem senaste mötena i Scotiabank Saddledome har resulterat i tre segrar för Flames och två för Jets. Sen säsongen 1999-2000 har lagen möts nio gånger i Calgary. (inkluderat en försäong) Åtta av dessa nio möten har innehållit minst fem mål.

Lyckas Jets vända sin negativa trend i Calgary?
Möjligt, Jets har nu två raka segrar på bortaplan mot Flames och är Westen Conference bästa bortalag. Men försvarsspelet den senaste tiden gör att överspelet är mer tilltalande. Jets har släppt in femton mål i sina tre senaste matcher och har gjort sju mål. Det mot Flames åtta gjorda mål och fyra insläppta.
Flames är inte det bästa hemmalaget och inte det svåraste laget att möta. Men båda lagen gillar offensiva matcher och Jets är ett grymt lag när man får spela som underdogs.
Sett till inbördes möten resulterar mötena i massor utav mål. Vi har tolv matcher av dom tretton senaste som har spelats med minst fem mål på resultattavlan.
Två lag som krigar för slutspel och vill bygga/avsluta trender så kommer det bli två lag som säljer sig dyrt. Flames är det lag som har passerat över 4,5 mål flest gånger på hemmaplan i Western Conference. Medan Jets är det lag som har passerat över 5,5 mål tredje flest på bortaplan i samma Conference. Lagen gillar att spela målrikt!
Mitt spel blir därmed över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,72 hos Nordicbet.