I den andra helkanadensiska åttondelsfinalen möts Calgary Flames – Vancouver Canucks. Flames lyckades vinna den första hemmamatchen av dom två och har nu ett utmärkt läge att gå fram till 3-1 i matchserien. Kan Flames lyckas besegra Canucks i två raka hemmamatcher eller vill bröderna Sedin mfl annat?

  • MatchCalgary Flames – Vancouver Canucks 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canucks
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 22/4, 04:00

Startande målvakter:
Flames: J. Hiller
Canucks:

calgary_flames_200x200V.S vancouver_200x200

2-1 i matcher för Flames efter att ha vunnit den första matchen av två inne i Scotiabank Saddledome med 4-2. En match där Flames tog tidigt ledningen med 1-0, men som Canucks snabbt kvitterade. 2-1 kom för Flames under sista fjärdedelen av den första perioden.
Den andra perioden blev mållös och tillknäppt. Istället lossnade det för Flames i den tredje perioden där både 3 och 4-1 kom. Canucks fick en reducering men alldeles för sent och segern var rättvis efter den tredje periodens matchbild.

Annars har Canucks varit det bättre laget i dom två tidigare matcherna och varit det mer spelförande laget. Det skall sägas att Canucks har spelat på hemmaplan men inte haft den riktiga studsen med sig. Det har istället Flames haft. Speciellt i den första matchen då segerpucken letade sig in i Canucks-kasse med ynka trettio sekunder kvar av matchen.
Det här är en matchserie som sannolik kommer gå till sex eller sju matcher och det är två otroligt jämna lag som stöter på varandra.

Fördelen för Canucks är Flames skadebekymmer. Laget saknar uppemot fem spelare inatt, där saknaden av M. Giordano framförallt är kännbarast.

Canucks kommer till spel utan:
A. Burrows (spelar ev inatt)
Z. Kassian

Flames saknar:
P. Byron (spelar ev inatt)
L. Bouma (spelar ev inatt)
R. Diaz
L. Smid
M. Giordano

Fyra möten under grundserien:
Där vann Flames en match medan Canucks vann tre. Lagen möttes även under försäsongen och då vann Canucks båda mötena, en borta och en hemma. På det sättet hade Canucks en klar fördel inför slutspelet, men som sagt slutspel en otrolig skillnad mot en grundsäsong.

20.04.15NHLCalgary FlamesVancouver Canucks4 : 2
18.04.15NHLVancouver CanucksCalgary Flames4 : 1
16.04.15NHLVancouver CanucksCalgary Flames1 : 2
15.02.15NHLCalgary FlamesVancouver Canucks3 : 2
11.01.15NHLVancouver CanucksCalgary Flames0 : 1
21.12.14NHLVancouver CanucksCalgary Flames3 : 2
(2 : 2)
09.10.14NHLCalgary FlamesVancouver Canucks2 : 4
27.09.14NHLVancouver CanucksCalgary Flames3 : 0
26.09.14NHLCalgary FlamesVancouver Canucks1 : 3

Seger för Canucks är det ett måste?
För att laget ska klara av avancemang bör det bli seger inatt. Det finns en del faktorer som även talar för en bortaseger.
1: Canucks har varit det bättre laget under större delen av dom tre tidigare mötena och den största skillnaden var i den sista perioden mellan lagen senast. Annars har Canucks tryckt på men inte riktigt fått med sig studsen. Lossnar det inatt?
2: Canucks har varit under säsongen ett otroligt starkt bortalag och plockade massvis av poäng på bortais under grundserien. På tal om borta trivsel brukar Canucks i regel trivas inne i Scotiabank Saddledome. Laget hade fem raka segrar innan det nu har blivit två raka förluster, varav en av dessa senast.
3: Flames kliver in som favoriter och det är ingen position laget riktigt är vana vid. Speciellt inte när Flames gör sitt första slutspel efter mängder av säsonger. Det bör passa ett nästintill skadefritt Canucks som också måste ta en seger, för att vända ett 1-3 underläge mot rivaler från Kanada är nästan omöjligt.
Mitt spel blir Canucks som segrare till 2,05 hos bet365.