Tre NHL-matcher och i en match möts Calgary Flames – San Jose Sharks. Ett hemmalag som har två raka vinster och spelar sin femte raka hemmamatch. Möter ett Sharks som spelar sin första bortamatch efter sju raka hemmamatcher. Flames har även fyra ett i dom fem senaste mötena och trivs bra hemma i Scotiabank Saddledome. Får vi se en hemmaseger eller kan hajarna från Kalifornien streta emot?

  • Match: Calgary Flames – San Jose Sharks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Flames över 2,5 mål 
  • Odds: 1,94 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 5/2, 04.00

Startande målvakter:
Flames: J. Hiller
Sharks: A. Stalock

Flames kommer till spel med en bra match i benen. Laget fick göra bra med mål och fick vinna. Det blev en 5-2 seger på hemmaplan mot formsvaga Winnipeg Jets. Segern blev Flames sjunde på lagets tio senaste, 7-3-0.
Med bra form och fler segrar än förluster krigar Flames mot slutspel. Laget står efter femtioen omgångar på femtionio poäng och ligger på en åttonde plats i Western Conference.
Flames är ett målfarligt lag och har gjort hundrafyrtio mål på dessa matcher och det ger ett snitt på 2,92 gjorda mål per match.

Hemma i Scotiabank Saddledome spelar Flames en fröjdig och härligt ishockey. Laget har efter tjugosex hemmamatcher tagit trettio poäng och är därmed Western Conference sjunde bästa hemmalag.
Merpartern av Flames mål har kommit på hemmaplan och med åttio gjorda kassar på tjugosex matcher, snittar laget 3,07 mål per match.
Flames är nu uppe i två raka hemmasegrar och har tre segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

Flames kommer till spel utan:
M. Backlund (spelar troligen inatt)
C. Glencross (spelar ev inatt)
D. Wolf
L. Smid
S. Bennett

calgary_flames_200x200V.S san_jose_200x163

Sharks kom igen starkt senast mot Edmonton Oilers och vände ett 1-3 underläge till ledning 4-3 under den sista perioden. Dock kom 4-4 inte långt från slutet och inte nog med det föll sedan Sharks under straffläggningen.
På Sharks tio senaste matcher har det blivit fem segrar och fem förluster, 5-3-2. Notera att Sharks har spelat sju raka hemmamatcher.
Sharks har hittills kammat ihop sextioen poäng efter femtioen matcher och ligger på en femte plats i Western Conference.
Sharks försvarsspel har inte varit alltför märkvärdigt och med hundrafyrtio insläppta mål är det flest av samtliga lag som ligger topp åtta i Western Conference.

Bortaspelet har däremot varit helt okey. Man har tjugonio poäng efter tjugofem spelade bortamatceher. Det gör Sharks till Western Conference sjunde bästa bortalag.
Sharks har släppt in hälften av sina mål på bortaplan och med sjuttio insläppta snittar laget 2,8 mål bakåt per match.
Formen på bortaplan är däremot grym och Sharks har fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Sharks har släppt in minst tre mål i två av dessa matcher.

Sharks kommer till spel utan:
T. McGinn
M. Brown
R. Torres
J. Braun
T. Wingels

Säsongens fjärde möte.
Dom tre första mötena har samtliga resulterat i segrar för bortalaget. Flames har två segrar i Shark Tank medan Sharks har en seger i Calgary. Noterbart är att Flames har gjort minst två mål i samtliga matcher och har gjort tre mål i en match.
På lagens tio senaste möten har det resulterat i fem segrar vardera. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål i fyra av dessa matcher.
Lagens fem senaste i Scotiabank Saddledome har slutat med tre segrar för Flames och två för Sharks.

Sharks första bortamatch efter sju raka hemmamatcher.
Jobbigt då att åka till Calgary och ta emot formstarka och målfarliga Flames. Flames med två raka segrar och har fått till målskyttet på slutet. Nio mål på lagets två senaste hemmamatcher och på dom fem senaste hemmamatcherna har det blivit totalt arton mål framåt. Formstarkt och målglada med andra ord.
Sharks försvarsspel fungerar inte speciellt bra under säsongen. Kassa Oilers nätade fem gånger senast på bortaplan mot Sharks. Sharks som släppt in femton mål på sina fem senaste matcher.
Flames har stor fördel i målvaktskampen då Sharks ställer A. Stalock i mål som inte har rosat marknaden på sina tretton startade matcher.
Samtidigt trivs Flames mot Sharks den senaste tiden och har fyra segrar på lagens fem senaste möten.
Ett Flames som har gjort minst tre mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher har fin fina förutsättningar att näta minst tre gånger även i den här matchen. Mot ett Sharks som vars försvarsspel inte fungerar nämnvärt under säsongen.
Mitt spel blir därmed Flames över 2,5 mål till 1,94 hos Betsafe.