En ny NHL-natt där det bjuds på en drös med matcher. I en av alla matcher fastnade jag för mötet mellan två lag som jagar slutspelplatserna och poängen börjar bli allt viktigare. Calgary Flames mot Minnesota Wild. Två viktiga poäng står på spel och kan laget som är underdogs inför matchen gå segrande ur bataljen?

  • Match: Calgary Flames – Minnesota Wild
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Wild
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 30/1, 03:00

Hemmalaget Flames startade upp efter uppehållet med att besegra NHL’ sämsta lag Buffalo Sabres med 4-1 på hemmaplan.
På Flames tio senaste matcher har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.
Med en klart godkänd form har Flames klättrat upp på slutspelsplats. Laget står efter fyrtioåtta spelade matcher på femtiofem poäng och ligger på en åttonde plats i Western Conference. Flames har samma poängskörd som sjuan Vancouver Canucks men det är bara ett ner till nian Los Angeles Kings.

Hemma i Scotiabank Saddledome har inte Flames rosat marknaden fullt ut hittills. Flames har på tjugotre hemmamatcher tagit tolv segrar, varav fyra efter övertid/straffar och elva förluster, varav två efter övertid/straffar. Det gör att Flames har spelat till sig tjugosex poäng på hemmaplan och är Western Conference elfte bästa hemmalag.
Flames har på sina fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster.

Flames kommer till spel utan:
C. Glencross
L. Smid
S. Bennett

calgary_flames_200x200V.S minnesota_200x200

Wild har också spelat en match sen uppehållet. Då mötte NHL’s näst sämsta lag Edmonton Oilers på bortaplan. Wild kunde efter om och men till slut vinna med 2-1. Segern innebar Wild’s blott tredje på lagets tio senaste matcher, 3-5-2.
Med Wild’s hackiga spel tidigare under säsongen står laget på fyrtioåtta poäng efter fyrtiosju spelade matcher. Det gör att Wild ligger på en tolfte plats i Western Conference med sju poäng upp till slutspel.

Problemet har varit lite av bortaspelet. Wild har efter tjugofyra bortamatcher tagit poäng i elva matcher och har en statistik på tio segrar, varav två efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav en efter övertid/straffar. Med totalt tjugoen poäng så är Wild Western Conference elfte bästa bortalag.
Wild har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att Wild har tagit poäng i tre raka bortamatcher och gått segrande ur två av dessa tre.

Wild kommer till spel utan:
K. Ballard

Säsongens första match mellan lagen.
På lagens tio senaste möten har det resulterat i fyra segrar för Flames och sex för Wild.
Lagens fem senaste möten i Scotiabank Saddledome har slutet med tre segrar för Flames och två för Wild.

Ett sisådär hemmalag mot ett sisådär bortalag.
Flames har inte varit överdrivet bra på hemmaplan och Wild har inte imponerat på bortaplan.
Men vad är det som talar för Wild?
1: Wild jagar slutspel och spelet har kommit upp mer och mer den senaste tiden, och laget är nästintill skadefritt. Wild har gjort tre godkända bortamatcher och det har resulterat i två segrar och poäng i samtliga.
2: Flames lyckades äntligen vinna på hemmaplan efter tre raka förluster, men spelet såg inte alltför bra ut och laget fick slita ofantligt hårt för att besegra Sabres.
3: Wild vinner merpartern av möten mellan lagen och har sex segrar på dom nio senaste mötena. Wild vann även det senaste mötet.
Det är dags för Parise, Vanek, Koivu o/c att visa att Wild är bättre än vad tabellen visar och laget bör kunna utnyttja att vara underdogs mot ett Flames som inte har lyckats alltför bra den här säsongen med att spela som favoriter.
Mitt spel blir Wild som segrare inklusive övertid och straffar till 2,10 hos Unibet.