Det bjuds på en riktig streckmat i nattens NHL när Minnesota Wild gästar Calgary Flames. Flames befinner sig på slutspelsplats men jagas tätt av flera lag bakom. Wild har bara fyra poäng upp till slutspel och har samtidigt färre matcher spelade. Flames föll i lagens senaste möte med 0-1. Kan laget ta revansch på den förlusten?

  • Match: Calgary Flames – Minnesota Wild
  • Serie: NHL
  • Speltips: Flames över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 2.5/5 units
  • Spelstopp: 19/2, 03.30

Flames kommer till spel med ett rejält höjt självförtroende. Detta efter att ha besegrat Boston Bruins på hemmaplan med 4-3 efter att ha hämtat igen ett 0-3 underläge.
Segern innebar Flames andra raka vinst och laget har på sina tio senaste sju segrar och tre förluster, 7-3-0.
Med den strålande formen klättrar Flames uppåt i Western Conference. Just nu befinner sig laget på en sjunde placering med sextiosju poäng. Flames har samma poängskörd som sexan Vancouver Canucks men bara ett mer än åttan San Jose Sharks.
Flames har varit produktiva i målskyttet. Laget har mäktat med hundrasextiosex mål under säsongen och snittar 2,91 mål framåt per match.

Flames på hemmaplan har varit en stabil plats för laget. Man har tagit poäng i tjugoen av tjugoåtta hemmamatcher och har plockat trettiosju poäng. Det gör Flames till Western Conference sjunde bästa hemmalag.
Flames har gjort nittio mål på sina hemmamatcher och det är tredje flest av ett hemmalag. Ett snitt på tre gjorda mål per match.
Flames har på sina fem senaste fyra segrar och en förlust. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

calgary_flames_200x200V.S minnesota_200x200

Wild föll i sin senaste match på bortaplan mot Vancouver Canucks. Matchen slutade till slut 3-2 för hemmalaget och gav Wild lagets första match utan poäng på elva försök.
Annars har Wild haft en strålande form. Åtta segrar på lagets tio senaste matcher, 8-1-1.
Den fina formen har lett till att Wild har chans att kunna nå slutspel. Laget har efter femtiosex match sextiotre poäng och ligger på en tionde plats i Western Conference. Laget har bara tre poäng upp till slutspel med tre matcher färre spelade.

Bortaspelet har inte varit något Wild har imponerat på under säsongen. Det har blott blivit tjugosex poäng på bortaplan efter tjugoåtta bortamatcher. Det gör Wild till Western Conference tionde bästa bortalag.
Försvarsspelet har inte haft sitt bästa spel på bortaplan och har släppt in sjuttioåtta mål. Det ger ett snitt på 2,78 mål per bortamatch.
På slutat har det däremot sett bättre ut i försvaret, och förlustmatchen senast var den första för Wild att släppa in tre puckar på fyra bortamatcher.

Säsongens andra möte.
Det är även det andra mötet för lagen i Calgary. Den första matchen vann Wild med 1-0.
På lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Flames och sju för Wild. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål i fyra möten.

Tuff kamp kring slutspelet.
Flames har haft det tufft mot Wild och har svårt att vinna matcherna. Däremot har laget en förmåga att kunna lösa en del mål på hemmaplan.
Flames snittar nästan tre mål per match och på hemmaplan snittar laget exakt tre mål. Inte har det blivit något stopp i maskineriet heller den senaste tiden på hemmaplan då Flames öser in mål och har gjort tre mål i fem av sina sex senaste hemmamatcher.
Wild är inte det bästa bortalaget i Western Conference men spelet har kommit upp sig en aning. Däremot blev det en tung förlust senast och laget bröt en väldigt lång positiv trend.
Flames brukar göra tre mål på hemmaplan mot Wild och har gjort det i fyra av dom sex senaste mötena.
Ett hemmastarkt Flames med en imponerande form och kommer med ett stigande självförtroende efter den tunga segern senast. Wild föll och kliver in i matchen som favoriter och det bör passa Flames bättre än ett slutspelsjagande Wild.
Därav blir mitt spel över 2,5 mål för Flames inklusive övertid och straffar till 1,90 hos Betsafe.