En ny NHL-natt att invänta och i Scotiabank Saddledome drabbas Calgary Flames och Minnesota Wild samman. Två lag vars slutspelsdrömmar lever i all högsta grad men för att drömmarna skall bli verklighet måste segrarna fortsätta infinna sig. Inget av lagen har någon formtopp och kan något lag finna den efter mötet?

  • MatchCalgary Flames – Minnesota Wild
  • Liga: NHL
  • Speltips: Wild över 2,5 mål
  • Odds: 1,77 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 18/2, 04,00

Startande målvakter:
Flames:
Wild:

Flames förlorade för andra gången på raken när Anaheim Ducks vann en målglad tillställning med 6-4 inne i Scotiabank Saddledome. Flames tio senaste matcher har slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-6-0.
Förlusterna har skickat Flames allt längre bort från slutspelslagen och ligger just nu på en tolfte plats i Western Conference med femtiotre poäng efter femtiofem omgångar. Upp till slutspel är det nio poäng. Fördelen för Flames är att laget har tre matcher mindre spelad än närmsta slutspelslag.
Något som inte fungerat för laget på sistone och inte sett över hela säsongen är försvarsspelet. Flames har släppt in minst tre mål i fyra raka matcher och släppt in hundrasextioåtta kassar under säsongen. Det är tredje flest till antalet i Western Conference.

Hemma i Scotiabank Saddledome har Flames varit starka under säsongen. Det har blivit trettiotvå inspelade poäng efter tjugoåtta hemmamatcher. Det gör laget till Western Conference sjätte bästa hemmalag.
Dock fortsätter målen trilla in på hemmais trots att Flames vinner fler matcher än vad laget förlorar. Med åttioen insläppta mål är det andra flest av ett hemmalag och ger ett målsnitt på 2,89 mål per hemmamatch.
Flames förlorade som sagt mot Ducks i lagets senaste hemmamatch med 4-6 och har nu tre förluster på sina fem senaste hemmamatcher.

Flames kommer till spel utan:
D. Jones (spelar ev inatt)
K. Russell (spelar ev inatt)
M. Stajan (spelar ev inatt)
D. Wideman
K. Ramo

calgary_flames_200x200 V.S minnesota_200x200

Wild hade endast en seger på sina tretton matcher och när laget förlorade åttonde matcher på raken det fick bli droppen för klubbledningen som sparkade huvudtränaren. Det blev en drömstart direkt för Wild som vann på bortaplan mot Vancouver Canucks med 5-2. Segern blev lagets andra på dom tio senaste matcherna, 2-6-2.
Formsvackan laget hamnade i har lett till att nu befinner sig Wild sig utanför slutspel. Laget ligger på en tionde plats i Western Conference med femtioåtta poäng efter femtiosex omgångar. För att nå slutspel saknas det för tillfället fyra poäng.
Wild största problem under säsongen är att målskyttet inte levererat fullt ut. Endast hundrafyrtio mål framåt är andra minst i Western Conference.

På bortaplan är inte målfabrikationen bättre utan med sextiofem mål framåt på tjugoåtta bortamatcher är det fjärde minst till antalet i lagets konferens. Ett snitt på 2,32 mål framåt per match.
I övrigt har Wild inte rosat marknaden på resande fot. Laget har spelat ihop tjugosex poäng efter tjugoåtta bortamatcher. Det gör laget till Western Conference tionde bästa bortalag.

Wild kommer till spel utan:
J. Brodin

Säsongens allra första möte mellan lagen.
Lagens tio senaste möten har slutat med tre segrar för Flames och sju för Wild. Noterbart är att Wild har gjort minst tre mål i sex av dessa tio matcher.
Inne i Scotiabank Saddledome har lagens fem senaste uppgörelser resulterat i två segrar för Flames och tre för Wild. Noterbart är att Wild har gjort minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Kan Wild ta med sig spelet mot Canucks?
Det var ett nytt Wild som besegrade Canucks i den förra omgången och tränarbytet gav effekt direkt. Målskyttet levererade, lagets spetsspelare klev fram och att laget äntligen fick göra fem mål framåt i en match, något som garanterat betydde mycket för lagmoralen.
Det är något som är bra att ha med sig mot Flames vars försvars och målvaktsspel inte alls är där det borde. Tredje flest insläppta mål i grundserien och i lagets fyra senaste matcher har det blivit arton insläppta mål. Långt ifrån stabilt med andra ord och Wild trivs bra mot Flames. Sju segrar på lagens tio senaste möten och laget har dessutom gjort minst tre mål på Flames i fem av lagens sex senaste möten.
Så med ett ”nytt” Wild med nyfunnet självförtroende som trivs mot Flames och ska det bli seger kommer tre mål behövas från gästernas sida.
Mitt spel blir Wild över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till  1,77 hos Betsafe.