Det är dags för ännu en NHL-natt och åter en gång blickar jag mot Calgary. Där ett hemmalaget Calgary Flames tar emot Florida Panthers. Flames förlorade sin senaste match medan Panthers vann i sin match mot natten till idag mot Vancouver Canucks. Flames har dock tre raka segrar mot Panthers. Kan laget ta med sig det i nattens match och börja vinna igen?

  • Match: Calgary Flames – Florida Panthers 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Flames
  • Odds: 1,69 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 10/1, 03:00

Startande målvakter:
Flames: J. Hiller Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Panthers: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

Flames föll snöpligt i sin senaste match. Då spelade laget på hemmaplan mot Detroit Red Wings. Det började däremot utmärkt och Flames tog tidigt ledningen. Men Red Wings kom igen och kvitterade. I mitten av den andra perioden blev Flames målvakt K. Ramo på åkt och laget tvingades till målvaktsbyte. Det gynnade Red Wings som gjorde två mål till och kunde hålla undan trots nervigt i slutet och vinna med 3-2.

Det var Flames andra raka snöpliga förlust och laget har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-5-1. Med två matcher i rad utan poäng ligger Flames fortfarande utanför slutspelsplats. Laget har tagit fyrtiofem poäng efter fyrtioen spelade matcher och ligger på en nionde plats i Western Conference. Det är två poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemma i Scotiabank Saddledome har Flames spelat bra. Det har blivit elva segrar, varav fyra efter övertid/straffar och tio förluster, varav två efter övertid/straffar. Det leder till att Flames har spelat ihop tjugofyra poäng i hemmaborgen efter tjugoen hemmamatcher och gör Flames till Western Conference sjunde bästa hemmalag.
Flames har nu åkt på två raka förluster på hemmaplan och har tre segrar på sina fem senaste matcher.

Flames kommer till spel utan:
J. Hudler (spelar troligen inatt)
L. Smid (spelar troligen inatt)
K. Ramo
J. Jooris
S. Bennett

calgary_flames_200x200 V.S florida_200x200

Panthers tog en imponerande seger i natten som var då laget besegrade Vancouver Canucks med 3-1 på bortaplan. Det var en jämn match där den största skillnaden var målvakterna. R. Luongo var strålande och räddade trettiotvå av trettiotre skott.

Panthers har på sina tio senaste matcher sex segrar och fyra förluster, 6-3-1. Formen verkar vara något på väg neråt trots segern senast och den måste uppåt om laget vill nå slutspel. Panthers har spelat ihop fyrtiofem poäng efter trettioåtta spelade matcher och ligger på en nionde plats i Eastern Conference. Panthers har tre poäng upp till slutspel och har spelat fyra matcher färre än närmsta slutspelslag, Boston Bruins.

Det är framförallt på bortaplan som Panthers har imponerat mest. Laget har tagit tjugofyra poäng efter tjugoen spelade bortamatcher och är Eastern Conference femte bästa bortalag. Det via nio segrar, varav fyra efter övertid/straffar och tolv förluster, varav sex efter övertid/straffar.
Panthers har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

Panthers kommer till spel utan:
E. Gudbranson (spelar ev inatt)
S. Thornton

Det är dags för säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i Florida och där vann Flames med 6-4. Detta efter att ha vänt ett 3-4 underläge under den sista perioden.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sju segrar för Flames och tre för Panthers.
På dom fem senaste mötena i Scotiabank Saddledome har Flames tagit tre segrar och Panthers två.

Två lag som ligger tätt utanför slutspelsplats.
Jag tror att det blir Flames som kommer vara närmast slutspel efter nattens match.
Detta på grund av den motstuds Flames har haft i sina två senaste matcher. Laget har helt klart varit det bättre laget i båda matcherna och har varit värd poäng i båda matcherna. Medan Panthers är back to back och besegrade Canucks i en jämn och tuff match med 3-1 på bortaplan.
Att då få åka till Scotiabank Saddledome där hemmastarka Flames väntar som lyser av revanschlust sen lagets stolpe ut den senaste tiden är ingen höjdare. Ett Flames som helt klart har det psykologiska övertaget efter den starka vändningen i lagens första möte. Inte nog med det så trivs Flames i regel bra mot Panthers och har sju segrar på lagens tio senaste möten, nu har Flames även tre raka segrar mot Panthers.
Ett laddat och hungrigt hemmalag som måste börja vinna igen och möter ett back to back Panthers gör att mitt spel blir Flames som segrare inklusive övertid och straffar till 1,69 hos William Hill.