Säsongerna rullar vidare i rask takt. I nattens NHL spelas det fyra matcher. En av matcherna är mellan två lag som spelar i varsina Conference. Calgary Flames möter Detroit Red Wings på hemmaplan. Det är ett utvilat Flames mot ett back to back Red Wings. Kan Flames utnyttja detta i säsongens första möte?

  • Match: Calgary Flames – Detroit Red Wings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Flames över 2,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Nordicbet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 8/1, 03:30

Startande målvakter:
Flames: K. Ramo Matcher: 15 Impm: 2,69 Räddningsprocent: 90,3%
Red Wings: P. Mrazek Matcher: 7 Impm: 2,35 Räddningsprocent: 91,7%

Flames föll i sin senaste match. Då på hemmaplan mot New York Islanders. Det var en jämn och tät drabbning där Islanders var något effektivare tack vare J. Tavares som stod för båda målen för sitt lag. Flames lyckades reducera till 1-2 i slutet av matchen men kom aldrig närmare än så.

I och med förlusten bröts Flames fyra matchers långa segersvit och en poängskörd i fem raka matcher. På lagets tio senaste har det slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-5-1.
Efter att Flames vände den negativa trenden och tog ett gäng segrar hakar laget fortfarande på kriget om slutspel. På fyrtio spelade matcher har Flames tagit fyrtiofem poäng och ligger på en nionde plats i Western Conference. Laget är bara två poäng bakom närmsta slutspelslag.
Flames är även ett utav lagen i Western Conference som gör mycket mål. Det har hittills blivit hundrafemton mål framåt på dessa inledande matcher och det ger ett snitt på 2,87 mål per match.

Hemma i Scotiabank Saddledome har Flames spelat bra. Laget har tagit tjugofem poäng på tjugo hemmamatcher. Det gör att Flames är Western Conference sjunde bästa hemmalag.
På dessa matcher har Flames gjort sextio mål och det är i toppen av flest gjorda mål på hemmaplan i sin Conference. Det ger ett snitt på tre mål framåt per match.
Flames har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster.

Flames kommer till spel utan:
M. Backlund (spelar ev inatt)
L. Smid (spelar troligtvis inte?
S. Bennett

calgary_flames_200x200 V.S detroit_200x154

Red Wings kommer med seger i ryggen efter nattens match mot Edmonton Oilers på bortaplan. En match som var otroligt jämn och där avgörandet kom med endast trettiofyra sekunder kvar av matchen. Då gjorde Red Wings 3-2 i powerplay och satte sedan 4-2 i öppen kasse med endast tre sekunder kvar.

Segern innebar att Red Wings vinner varannan match nu på slutet. Men på sina tio senaste matcher har det slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
Med en blandad form och att poängen fortsätter att trilla in behåller Red Wings sig högt uppe i tabellen. Laget står på femtioen poäng efter fyrtio spelade matcher och ligger på en femte plats i Eastern Conference.
Red Wings har släppt in hundraen mål på dessa matcher och det ger ett snitt på 2,52 mål per match.

Red Wings har spelat relativt stabilt på bortaplan. Laget har efter sjutton bortamatcher tagit nitton poäng och är Eastern Conference åttonde bästa bortalag.
Red Wings släpper in fler mål på bortaplan och har släppt in fyrtioåtta mål på sjutton bortamatcher. Det ger ett snitt på 2,82 mål per bortamatch.
Red Wings har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att Red Wings har släppt in minst två mål i samtliga matcher och minst tre mål i tre av dessa.

Red Wings kommer till spel utan:
T. Jurco
J. Gustavsson
J. Kindl

Säsongens första möte.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Båda matcherna slutade med seger för Red Wings. Den första matchen vanns på bortaplan med 4-3 och den andra med 3-2 efter övertid på hemmaplan.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål i åtta av dessa tio matcher.
I dom fem senaste mötena i Calgary har Flames tagit tre segrar och Red Wings två. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

Ett vilande Flames mot ett back to back Red Wings.
Flames har vilat i flera dagar medan Red Wings spelade match i natten som var. För Red Wings del var det en tuff match och segern satt otroligt hårt inne och laget fick verkligen slita för den.
Ett Flames som har vilat har kunnat bygga vidare på lagets fina spel den senaste tiden samt att M. Backlund eventuellt spelar inatt är positivt för laget.
Flames brukar förhållandevis göra massor utav mål när laget möter Red Wings. I lagens tio senaste möten har Flames gjort över 2,5 mål i åtta fall av tio. Speciellt på hemmaplan där laget har gjort minst tre mål i fem av dom sex senaste hemmamatcherna.
Flames är hemmastarka och spelar där en bra hockey. Offensivt och kreativt och det ser till att laget snittar tre gjorda mål per hemmamatch.
Sen kommer Red Wings ställa sin tredje keeper i mål när J. Gustavsson är fortsatt skadad och J. Howard vilas. Ett positivt besked för hemmalaget som kommer vara rejält spelsugna och sporrade att studsa in på segertåget direkt efter förlusten senast.
Men ska det bli seger i nattens match kommer Flames behöva göra minst tre mål och det tror jag laget fixar.
Mitt spel blir därmed Flames över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,73 hos Nordicbet.