NHL-säsongen fortsätter och snart är halva säsongen spelad. Inatt är det fem matcher som ska spelas. Den match jag riktar in mig på är mötet mellan Calgary Flames – Dallas Stars. Hemmalaget Flames kommer till spel med en otroligt svag form och laget har släppt in massvis med mål i dom senaste matcherna. Motståndarna Stars har börjat vunnit men är det lag som släpper in flest mål. Förra säsongen slutade samtliga matcher över 5,5 mål. Blir det något liknande i denna match?

  • Match: Calgary Flames – Dallas Stars
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,96 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 20/12, 03:00

Startande målvakter:
Flames:
Stars:

Åtta – arton. Vad menas med det? Jo, det är Flames målskillnad i lagens fem senaste matcher. På dessa fem matcher har Flames förlorat samtliga och har inte mindre än sex raka förluster. I den senaste matchen föll laget mot New York Rangers på hemmaplan med 2-5.

Flames förluster den senaste tiden har lett att laget har glidit ner utanför slutspelsplats. Med trettiosex inspelade poäng efter trettiotre spelade matcher ligger Flames på en nionde plats i Western Conference. Däremot har Flames bara två poäng upp till slutspelsplats.
Flames snittar sina matcher på 5,7 mål och det är det tredje högsta snittet i Western Conference.

Hemmaspelet har fungerat bra för Flames. Med åtta segrar och sju förluster har Flames spelat ihop arton poäng på hemmais. Det gör laget till Western Conference åttonde bästa hemmalag.
Flames har till den större delen gjort och släppt in flest mål på hemmaplan. Med en målskillnad på 48-43 snittar Flames sina matcher på 6,06 mål per match.
Två raka nederlag på hemmaplan och tre segrar på Flames fem senaste matcher. På dessa fem matcher har fyra av fem slutat över 5,5 mål.

Flames kommer till spel utan:
K. Ramo
L. Smid
M. Backlund
S. Bennett

calgary_flames_200x200 V.S dallas_200x200

Stars har börjat vinna. Efter att ha åkt på fyra raka förluster har nu Stars tre segrar på lagets fyra senaste matcher och kommer närmast från en 2-0 seger borta mot Canucks. Segern innebar Stars andra raka.

Annars har Stars stora problem den här säsongen varit att det har släppts in alldeles för mycket mål. Med hundratre insläppta mål är det näst flest i Western Conference. Stars släpper alltså in 3,43 mål per match vilket är alldeles för om laget vill kunna nå slutspel.
Så med tjugonio poäng efter trettio spelade matcher ligger Stars på en elfte plats i Western Conference. Det är för stunden nio poäng upp till slutspelslagen.

I bortaspelet har segrar kommit men laget har problem att få med sig poäng i förlustmatcherna. Med tolv poäng efter tretton bortamatcher är Stars Western Conference trettonde bästa bortalag.
Stars har på dessa tretton matcher redan hunnit släppa in fyrtiofem mål. Det gör att Stars släpper in i snitt 3,46 mål per bortamatch och med trettiofyra gjorda snittas matcherna med totalt 6,07 mål.
Stars seger i den senaste bortamatchen var lagets första seger efter fyra raka förluster på bortais. Noterbart är att samtliga fyra förluster innehöll fler än 5,5 mål.

Stars kommer till spel utan:
T. Moen (spelar ev inatt)
R. Garbutt
P. Nemeth
P. Eaves
V. Nichushkin
R. Peverley

15-7.
Det var målskillnaden mellan lagen förra säsongen med Stars siffror först. Lagen möttes tre gånger och Stars tog poäng i samtliga tre matcher. Två av matcherna vann Stars komfortabelt och fick en strafförlust i det senaste mötet.
lagens sju senaste möten har samtliga matcher slutat över 5,5 mål och fyra segrar har Flames tagit och Stars tre.

Två lag som vill ha poäng för att haka på slutspelståget.
Ett Flames som verkligen har fått problem i defensiven och den ser inte bra ut i dagsläget. Massvis av insläppta mål och hela arton insläppta mål i dom fem senaste matcherna.
Att då möta ett Stars på uppgång som har tre segrar på lagets fyra senaste matcher och ett Stars som har gjort en hel del mål i dessa matcher.
Historiskt sett spelar lagen målrikt mot varandra och det är två offensiva spelstilar som möts. Stars som har haft stora problem i försvarsspelet den här säsongen och att möta då få möte ett Flames som också har problem i det defensiva för stunden bör passa då Stars vill spela offensivt och göra mål. Lagens sju senaste möten har innehållit minst sex mål.
Det leder att mitt spel blir över 5,5 mål till 1,96 hos Unibet