Vi bjuds på kommande natt på massvis av matcher i världens bästa liga NHL. En match är mellan Calgary Flames – Colorado Avalanche. Med ett Flames som ligger i toppen av Western Conference medan Avalanche befinner sig långt ner i tabellen. Avalanche återfår viktige målvakten S. Varlamov och ska han hjälpa sitt lag att ta sin fjärde raka bortaseger?

  • Match: Calgary Flames – Colorado Avalanche
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Avalanche
  • Odds: 2,25 bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 5/12, 03:00

Startande målvakter:
Flames: K. Ramo
Avalanche: S. Varlamov

Flames kommer till spel med tre raka segrar. Nu senast besegrades Arizona Coyotes på hemmaplan med 5-2. Detta var dessa två lags andra möte på raken och Flames vann även den första matchen på bortais med 3-0.

Med Flames tre raka segrar och fyra segrar på lagets fem senaste hakar Flames på i toppen av Western Conference. Efter lagets tjugosex spelade matcher har Flames spelat ihop trettiofyra poäng och befinner sig på en fjärde plats i tabellen. Laget har samma poängantal som trean St.Louis Blues och har bara tre poäng upp till serieledande Anaheim Docks som dessutom har en match mer spelad.

Hemmaplan för Flames har varit helt okey. Med sexton poäng efter tolv spelade hemmamatcher är Flames Western Conference sjunde bästa hemmalag. Med en statistik på sju segrar, varav två efter övertid/straffar, fem förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 40-32.
Flames vann som sagt lagets senaste hemmamatch och har nu två raka hemmasegrar och har på lagets fem senaste hemmamatcher fyra segrar och en förlust.

calgary_flames_200x200 V.S colorado_200x163

Avalanche förlorade dock sin senaste match hemma i Pepsi Center mot Montreal Canadiens. En jämn drabbning där Canadiens ständigt tog en ettmålsledning. 0-1, 1-2, 2-3 och 3-4 men vid 3-4 lyckades aldrig Avalanche komma ikapp och fick se sig besegrade.

Förlusten innebar Avalanche andra förlust på lagets fem senaste matcher. Med en något uppåtgående trend kanske Avalanche mäktar med att jobba sig upp till slutspelsplatserna. Men just nu är det långt dit och laget har efter tjugofem spelade omgångar endast tagit tjugotre poäng vilket placerar Avalanche på en tolfte plats i Western Conference med sex poäng upp till närmsta slutspelslag.

Avalanche har hittills spelat tolv bortamatcher. Det har resulterat i fyra segrar, varv två efter övertid/straffar, åtta förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 26-40. En poängskörd på elva poäng vilket gör Avalanche till Western Conference elfte bästa bortalag.
Något som däremot är positivt är att Avalanche vann sin senaste bortamatch mot Arizona Coyotes med 4-3 efter förlängning. Detta efter en stark vändning då laget hamnade i ett tidigt 3-0 underläge i den första perioden. Inte nog med det så var det Avalanche tredje raka bortaseger.

Säsongens första möte lagen emellan.
Förra säsongen möttes lagen tre gånger. Det slutade med en seger för Flames och två för Avalanche.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fyra segrar för Flames och sex för Avalanche.
Dom fem senaste mötena i Calgary har slutat med två segrar för Flames och tre för Avalanche.

Flames tre raka segrar mot Avalanche tre raka bortasegrar.
Flames är höga favoriter i nattens match men vi ska inte räkna bort Avalanche. Därför att:
1: Avalanche har spelat upp sig den senaste tiden och har gjort fem raka godkända matcher och trots det har laget den senaste tiden saknat sin store målvaktsstjärna S. Varlamov som gör comeback i nattens match.
2: Flames överraskar vidare och att laget ligger på en fjärde plats i Western Conference var det nog ingen som trodde inför säsongen. Men att möta ett Avalanche som trivs bra i Calgary och inte är favoriter i mötet leder till att Flames ska vara det spelförande laget och det brukar inte passa Flames alltför bra mot just Avalanche, som har tre segrar på dom fyra senaste i Calgary.
3: Avalanche bortaspel den senaste tiden. Tre raka segrar på bortaplan och en imponerande upphämtning mot Coyotes i den senaste bortamatchen. Det har gett laget massivs av självförtroende och nu är det bara fortsätta vinna om det ska bli slutspel.
Med en Varlamov tillbaka i Avalanche-buren bör Avalanche försvar kunna känna sig mer avslappnade och är Varlamov på spelhumör så kan han spika igen totalt. Samt att Avalanche offensiv har kommit igång på bortais och elva mål på lagets tre senaste bortamatcher.
Mitt spel blir Avalanche som segrare inklusive övertid och straffar till 2,25 hos bet365.