Kommande natt bjuds det på hockey inne i Scotiabank Saddledome där ett formstarkt hemmalag gästas av ett nästan lika formstarkt bortalag. Lagen det talas om är Calgary Flames vs Arizona Coyotes. Båda lagen vann sina förra matcher och krigar för slutspelsplatserna. Vilket tar ett steg närmare slutspel efter nattens möte?

  • MatchCalgary Flames – Arizona Coyotes
  • Liga: NHL
  • Speltips: Calgary Flames
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 8/1, 03:00

Startande målvakter:
Flames: K. Ramo
Coyotes: L. Domingue 

Flames har fått upp ångan igen och har nu två raka segrar efter att ha besegrat Tampa Bay Lightning, 3-1 och Colorado Avalanche, 4-0. Formen är bra och lagets tio senaste matcher har resulterat i sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.
Flames ligger dag till dag på att ligga på slutspel för att dagen efter inte göra det. Idag ligger laget inte på slutspelsplats när Vancouver Canucks vann sin match i natten som var, utan Flames befinner sig nu på en tionde plats i Western Conference med fyrtio poäng efter trettionio matcher. Laget har bara ett poäng upp till slutspel med två matcher mindre spelade dessutom.

Hemma i Scotiabank Saddledome är Flames ett utav Western Conference bästa lag. Laget har spelat tjugo hemmamatcher och har gått segrande ur tretton av dessa, det vill säga bara sju förluster. Det har blivit en poängskörd på tjugosex pinnar och Flames är därmed sin konferens sjätte bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch besegrades Lightning med 3-1 och laget bröt därmed två raka förluster på hemmais.

Flames kommer till spel utan:
J. Hudler
M. Frolik

calgary_flames_200x200 V.S arizona_coyotes_200x200

Coyotes har överraskat många under säsongens lopp och efter segern i den förra omgången mot Vancouver Canucks tog laget poäng för tredje matchen på raken. Sett över dom tio senaste omgångarna har laget fem segrar och fem förluster, 5-2-3.
Poängsviten har sett till att Coyotes bibehåller sin slutspelsplats och laget har spelat ihop fyrtiotvå poäng efter trettionio omgångar och ligger på en sjunde plats i Western Conference. Det är förvisso bara två poäng ner till närmsta lag utanför slutspelsplatserna.

På bortaplan har Coyotes mäktat med att vinna nio av sina tjugoen första bortamatcher av fyrtioen som ska spelas. Totalt har laget spelat ihop tjugo poäng och det räcker för att vara Western Conference nionde bästa bortalag.
3-2 seger i lagets förra bortamatch och två segrar på dom tre senaste bortamatcherna. Däremot är det dom enda två segrarna för Coyotes på lagets nio senaste bortamatcher.

Coyotes kommer till spel utan:
M. Hanzal (spelar troligtvis inatt)
Z. Michalek (spelar ev inatt)
M. Smith
J. Vitale

Oavgjort efter fulltid i det första mötet mellan lagen den här säsongen.
Matchen slutade 1-1 med Coyotes som hemmalag i det första mötet och det var hemmalaget som tog fullpott med 2-1 målet under förlängningen.
Inbördesmöten i övrigt är en markant fördel för Flames. Laget har sju segrar av dom tio senaste mötena och hade sex raka segrar över Coyotes innan förlusten i höstas.
Inne i Scotiabank Saddledome trivs inte Coyotes. Laget har sex raka nederlag och endast en seger på dom tio senaste besöken.

Fortsätter Flames att köra över Coyotes i sin hemmaborg.
Det ska laget kunna göra. Det på grund av att Flames är ofantligt starka på hemmaplan. Tretton segrar av dom tjugo möjliga. Laget kommer dessutom till spel med två raka segrar och har en positiv känsla i laget. Dessutom är laget nästan skadefritt till skillnad från Coyotes som kan sakna flertalet viktiga pjäser inatt så som Hanzal och Michalek.
Samtidigt som Coyotes är svaga på bortais. Endast två segrar av dom nio senaste bortamatcherna. Men det mest anmärkningsvärda är vad laget inte trivs emot Flames. Ynka en seger på dom sju senaste mötena och SEX raka förluster på bortaplan mot Flames och bara en seger av dom tio senaste besöken.
Summa summarum blir att ett stabilt och starkt hemmalag möter ett svagt och sargat bortalag som verkligen inte trivs mot Flames spelstil.
Mitt spel blir en hemmaseger till 2,05 hos bet365.