NHL-kvartsfinalerna ångar vidare och det är dags för match tre mellan Calgary Flames – Anaheim Ducks. Matchserien vänder nu mot Kanada och två raka möten inne i Scotiabank Saddledome. Seger inatt är ett måste för Flames för att inte hamna i en omöjlig sits med två raka förluster. Men kan laget stå emot Ducks fruktade offensiv?

  • MatchCalgary Flames – Anaheim Ducks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Ducks över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 6/5, 03:30

Startande målvakter:
Flames: K. Ramo
Ducks: F. Andersen

calgary_flames_200x200V.S anaheim_ducks_200x113

 

Ducks har satt sig i ett rejält förarsäte genom att ha vunnit två raka hemmamatcher mot Flames. Segrarna har det inte varit något snack om och Ducks har klart varit det bättre laget i samtliga två möten.

Först en 6-1 seger där matchen var avgjord efter halva matchen då ställningen redan då var 4-0. Ducks hann skicka in två puckar till innan tröstmålet från Flames sida kom och ordnade slutresultatet 6-1.

I match två satte Ducks än en gång full fart från början. Laget fick ett tidigt ledningsmål och kunde därefter hålla sig i förarsätet och vann med 3-0. När Ducks spelade på resultatet och bjöd Flames på möjligheter klev målvakten F. Andersen fram och räddade samtliga trettio skott han fick på sig.

Ledningen i matchserien är långt ifrån oförtjänt och Ducks har nu vunnit sex raka slutspelsmatcher. Laget har fått en rejäl slutspelsfart och det är speciellt anfallsspelet som har vaknat till liv. Sex matcher och tjugosju gjorda mål på dessa matcher. Ett snitt på 4,5 gjorda mål per match. På bortaplan har laget gjort tio mål på två matcher. Starka papper att visa upp.

Flames kommer till spel utan:
P. Byron (spelar ev inatt)
L. Bouma (spelar ev inatt)
R. Diaz (spelar ev inatt)
M. Ferland (spelar ev inatt)
L. Smid
M. Giordano

Ducks kommer till spel utan:
J. Gibson (spelar troligen inatt)
C. Wagner (spelar ev inatt)
S. Souray

Ducks brukar inte ha det speciellt svårt att göra mål inne i Scotiabank Saddledome.
På lagets fyra senaste besök har det slutat med två segrar och femton gjorda mål. Imponerande målfacit och det brukar smälla rejält när Ducks tar sig an Flames.
Sett över säsongen har lagen mötts sju gånger. Det har slutat med två segrar för Flames och fem för Ducks. Noterbart är att Ducks har gjort minst tre mål i samtliga sju matcher.

Blir det 0-3 eller 1-2 i matchserien?
Det känns lite 40/60. En otroligt viktig match om matchserien ska leva vidare. Blir det 0-3 här, då kommer Ducks ta sig vidare till konferensfinal.
Flames kommer därmed sälja sig dyrt och vill inte ge upp slutspelet med fyra raka nederlag. Men har Flames kapaciteten att sätta stopp för Ducks offensiv?
Det känns inte så. Ducks har imponerat med sin offensiv under hela säsongen samtidigt som målskörden bara har ökat under slutspelet. Sex slutspelsmatcher, tjugosju mål, ett snitt på 4,5 mål per match. Dessutom har Ducks bara spelat två bortamatcher och gjorda fem mål i båda matcherna. Imponerande.
Inte blir det sämre när Ducks har mött Flames sju gånger under säsongen och har gjort minst tre mål i SAMTLIGA matcher.
Flames har inte rätt melodi att sätta stopp för Ducks och målvaktsspelet i kvartsfinalen har knappast imponerat.
Ducks i sin målform är klara favoriter men med tanke på ett bättre odds på Ducks över 2,5 mål blir det nattens spel då det kommer behövas tre mål från lagets sida för att vinna.
Mitt spel blir Ducks över 2,5 mål inklusive övertid till 1,80 hos Betsafe.