En NHL-natt med massor utav av matcher. Mitt fokus landar på mötet i Calgary där Calgary Flames tar emot Anaheim Ducks. Skrällaget Ducks som har skrällt åt fel hål studsade in på segerspåret igen efter förra matchen. Nu ställs laget mot ett Flames med två raka segrar men som har förlorat tre raka matcher mot Ducks. Kan Ducks bygga vidare på segern från senast?

  • MatchCalgary Flames – Anaheim Ducks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Ducks
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 30/12, 03:00

Startande målvakter:
Flames: K. Ramo
Ducks: J. Gibson

Tredje raka hemmamatchen väntas för Flames och dom två tidigare har gått som planerat. Laget har avvärjt Winnipeg Jets med 4-1 och nu senast Edmonton Oilers med 5-3 efter en stark 0-2 vändning från den första perioden. Segrarna leder till att Flames har åtta segrar på lagets tio senaste matcher, 8-2-0.
Den otroliga fina formen har gett Flames kontakt med lagen ovanför slutspel. Laget har spelat ihop trettiosex poäng efter trettiofem matcher och ligger på en elfte plats i Western Conference med ett poäng upp till slutspel.

Hemma i Scotiabank Saddledome har segrarna avlöst varandra. Sjutton hemmamatcher har resulterat i tolv segrar och fem förluster. Det ger en total poängskörd på tjugofyra pinnar och Flames är med dessa poäng Western Conference sjätte bästa hemmalag.
Formen i hemmarinken är helt absurd. Laget har ELVA raka hemmasegrar. Mycket starka papper!

Flames kommer till spel utan:
M. Frolik

calgary_flames_200x200 V.S anaheim_ducks_200x113

Ducks är med största sannolikhet årets flopp av säsongen 2015-2016. Laget vann i och för sig i den förra omgången över Philadelphia Flyers med 4-2 efter en mycket väl genomförd hemmamatch. Men innan det hade laget två raka förluster och fem segrar på dom tio senaste matcherna, 5-4-1.
Trots segern senast är Ducks fortsatt jumbo i Western Conference och har spelat ihop trettiotvå poäng efter trettiofyra omgångar i den tok jämna Western Conference. Ducks har trots allt bara fem poäng upp till slutspel, med tre matcher mindre spelade än närmsta slutspelslag, Vancouver Canucks.

Bortaspelet är däremot inget att skryta över. Fjorton bortamatcher har inneburit fyra ynka segrar och bara tio inspelade poäng på resande fot. Det gör Ducks till Western Conference sämsta bortalag.
Största problemet på bortaplan har varit att laget har haft ofantligt svårt att göra mål. Endast tjugotre mål framåt på sexton bortamatcher är inga starka siffror.
Ducks förlorade mot New York Rangers med 3-2 efter övertid i lagets senaste bortamatch och laget åkte på sin andra raka förlust på bortais.

Ducks kommer till spel utan:
C. Fowler
K. Helgesen
S. Despres

Säsongens andra batalj.
Lagen möttes i slutet av november inne i Honda Center. Det slutade med en 5-3 seger för Ducks.
Sett över lagens tio senaste möten har det slutat med två segrar för Flames och åtta för Ducks. Noterbart är att Ducks har tre raka segrar över Flames.
Inne i Scotiabank Saddledome har Flames tre segrar på dom fem senaste mötena.

Kan Ducks ta säsongens andra raka seger mot Flames?
Experterna verkar inte tycka det, men jag tror däremot det. Det på grund utav att Ducks är trots allt Ducks. Laget besitter en otrolig kapacitet och har massor att plocka fram. Flertalet spelare som Getslaf, Perry med flera har betydligt mer att visa.
Ducks har nu gjort två riktigt bra insatser, vilket har resulterat i tre av fyra möjliga poäng. Segern över Flyers senast bör ha gett självförtroendet en skjuts uppåt.
Att då åka till Scotiabank Saddledome och möta ett hemmastarkt Flames med ELVA raka hemmasegrar är en rejäl morot. Det framförallt då Ducks har ett rejält psykologiskt övertag mot Flames med åtta segrar på dom tio senaste mötena. Dessutom tre raka segrar och skickade även ut Flames ur Stanley Cup slutspelet förra säsongen. Får bara Ducks till offensiven inatt som laget brukar borta mot Flames är mycket vunnit.
Därmed med ett något otippat bortalag som segrare till nattens möte väger texten ovan över till att spela:
En bortaseger inklusive övertid och straffar till 1,95 hos bet365