NHL preseason drar inatt igång med tre matcher. Washington möter Winnipeg på neutral mark medans Edmonton – Calgary spelare två matcher där man splittar sina trupper och spelar en match i vardera stad under denna natt. Vi ska inrikta oss på den som spelas i Calgary.

  • Match: Calgary – Edmonton
  • Speltips: Calgary
  • Odds: 2.15 @ Nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 15/9, 03.00

När vi tippar NHL preseason så är det inte bara att tippa och tro att det normalt sett bästa laget ska vinna, utan man bör ha bra koll på vilka lag de ställer upp med. Såhär i början är det mycket unga talanger som får chansen att visa upp sig, vilket i sin tur gör att ett lag på pappret kan ha ett helt lag med NHL-stjärnor som ska möta ett halvt AHL-lag. Det säger sig självt att man kan hitta bra odds då. Inatt börjar vi lite lätt. Det är även svårt att anpassa efter spelstilar såhär tidigt, men oftast vinner det laget som har bäst lag på pappret under preseason.

mikael222

Calgary och Edmonton spelar inatt två matcher. En i Edmonton med start 04.00 och en i Calgary med start en timme tidigare. Självklart väljer lagen att ha snäppet vassare lag på sin hemmaplan. Calgary är väl normalt ett av de sämsta lagen i NHL medans Edmonton är ett lag med ruskig potential i sig. Flames har denna natt i princip valt att ställa upp med sina två första linor plus ett par andra duktiga killar. Även årets förstaval av Calgary i draften deltar, Sean Monahan. Såhär ställer lagen upp:

Calgary
Glencross – Stajan – Stempniak
Cammalleri – Backlund – D.Jones
Ferland – Monahan – Poirier
B.Jones – Knight – Nemisz

Girodano – Brodie
Culkin – O’Brien
Sieloff – Ramage

Edmonton
Eberle – Gagner – Hamilton
Perron – Gordon – Jones
Bilcke – Ewanyk – Nesbitt
Eager – Acton – Chase

Smid – Petry
Schultz – Fedun
Marincin – Larsen


Jämför man lagen så tycker jag Calgary är snäppet vassare än sina motståndare för dagen. Jordan Eberle, Sam Gagner, David Perron och Ryan Jones är väl de som kan tillföra något framåt. Tittar vi på Calgarys lag så har de två fulla första femmor, hemmaplan och ett par spännande talanger. Jag spelar 4 units på Calgary att vinna i fulltid till oddset 2.15. Spelet finns hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden