Nu är det inte långt kvar till NHL-premiären och lagen börjar banta sina roosters rejält. Ikväll har vi ett spel med ganska kort spelstopp som jag bara måste få ut. Calgary tar idag emot Colorado på hemmaplan där ett av lagen vilar stor del av sin ordinarie trupp och det ska vi försöka dra nytta utav.

  • Match: Calgary – Colorado
  • Speltips: Calgary ML
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/10, 03.00

calgary_flames_200x200Calgary har på pappret ett av ligans sämsta lag. Det har man haft sedan man för drygt en säsong sedan bestämde sig för att föryngra laget för att få en nystart i klubben. Det kommer ta ett tag innan man är uppe bland topplagen igen, men man är en god bit på vägen för att skaffa sig ett riktigt talangfullt lag. Till kvällens match saknar laget fortfarande några utav sina toppforwards, men samtidigt ska man komma ihåg att Calgary spelade stor del av förra säsongen utan några värre spetsspelare. Man saknar idag spelare som Matt Stajan, David Jones, Mikael Backlund och Mason Raymond. Det är självklart ganska tunga namn ändå, men på nåt sätt är det ändå spelare som inte är av den yppersta kvalitén i NHL vilket också förmodligen gör det lite lättare att spela utan dessa. Med tanke på att dessa saknas så tror ni säkert att det är Colorado som blir nattens spel, men icke. De saknar ännu fler spelare och det är sådana som gör stor skillnad i ett lag. Flames backbesättning ser dock riktigt bra ut där man har fyra ordinarie backar och två unga spelare som slåss om en plats. I målet kommer Jonas Hiller att stå i 60 minuter, förutsatt att inget oväntat händer. Man mötte Colorado för någon dag sedan där man vann med 2-1. Såhär ställer Calgary upp:

Målvakt: Hiller

Backar: Brodie, Giordano, Wideman, Diaz, Kulak, Acolaste

Forwards: Glencross, Hudler, Colborne, Gaudreau, Monahan, Baertschi, Ferland, Reinhart, Jooris, Bouma, Arnold, Bollig

colorado_200x163Colorado kommer till spel i dagens match med flertalet av sina stortjärnor på bänken. Eller rättare sagt, de är hemma och vilar upp sig inför seriestarten. Avalanche gjorde en riktigt stark säsong förra året där man överraskade de flesta runtom i hockeyvärlden. Man har liknande förutsättningar denna säsong, men man ska också komma ihåg att laget också fått en klart större press på sig jämfört med vad man hade förra säsongen. Till nattens match vilar man som sagt stor del av sina bästa spelare. De som saknas är: Semyon Varlamov, Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon, Matt Duchene, Ryan O’Reilly, Tyson Barrie, Jerome Iginla, Cody McLeod och Erik Johnson. Det är inga dåliga namn som missar denna match. Deras första femma ikväll är ändå helt okej med Winchester-Briere-Tanguay, men i ärlighetens namn känns de också ganska trötta som spelare. Jag menar ser man på laget så är det en vinst för Calgary inatt. Det är dock försäsong där allt kan hända, men klar fördel Flames enligt mig. Såhär ställer Colorado inatt:

Forwards:
Alex Tanguay — Jesse Winchester — Daniel Briere
Andrew Agozzino — Joey Hishon — Borna Rendulic
Maxime Talbot — Marc-Andre Cliche — Dennis Everberg
Michael Schumacher — Samuel Henley — Daniel Maggio

Backar:
Jan Hejda — Nate Guenin
Ryan Wilson — Zach Redmond
Duncan Siemens — Maxim Noreau

Målvakt:
Reto Berra
Calvin Pickard


Jag tycker att Calgarys lag känns mer tilltalande än Colorados inatt. Det är ganska jämnt mellan trupperna, men Flames har ändå lite bättre spetsar. Båda lagen är relativt unga så de lär ge allt på plan. Flames har fördelen av hemmaplan och något bättre lag därför blir också mitt spel inatt Calgary ML till oddset 1.88 hos Unibet. Insatsen blir en bit över medel och landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden