Calgary ska spela säsongens sista hemmamatch och den här gången mot Anaheim. Framförallt är det en spelare som ska hyllas och det är Flames måvakt Miikka Kiprusoff som efter nio säsonger i klubben gör sin sista hemmamatch, förmodligen också den sista i karriären. Räkna med ett gäng taggade hemmaspelare.

  • Match: Calgary – Anaheim
  • Speltips: Calgary ML
  • Odds: 2.50 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 03.05

Calgary har inget annat än hedern att spela för. Och Miikka Kiprusoff. Rykten går att han gör sin sista match hemma i Calgary och efter att ha varit en ikon för klubben i många år så tror jag inte annat än att han själv och utespelarna vill bjuda fansen på något extra. Man har sedan länge gett upp hoppet om slutspel och har bland annat bytt bort både Jay Bouwmeester och Jarome Iginla, men trots förutsättningarna har man gjort det helt okej och kan spela helt utan press. Senaste matchen slog man Detroit hemma med 3-2 och Kiprusoff var en stor bidragande orsak till segern. Det känns som att han vill avsluta med en bra match i sitt kanske sista framträdande någonsin på NHL-rinkarna. Det är just på hemmaplan som Calgary är starka. På resande fot har man bara vunnit 5 av 20 bortamatcher medans man på hemmaplan iallafal vunnit 12 av 23. Det är en stor skillnad och framförallt på spelet framåt där man faktiskt gjort näst fest mål på hemmaplan av alla lag. Det är riktigt bra gjort med tanke på att man är ett bottenlag denna säsong. Däremot så har man släppt in en hel del mål på hemmais, och defensiven har varit ett problem hela säsongen. Ikväll tror jag dock man vill avsluta snyggt för fansen och framförallt gentemot Kiprusoff. I vilket fall är oddsen brutalt höga på ett hemmastarkt Calgary som mycket väl kan rubba ett Anaheim som har tappat form. Flames saknar Alex Tanguay.

Anaheim har gjort en storartad säsong hittills och man ligger på en stabil andraplats bakom Chicago. En plats som man förmodligen kommer hålla hela säsongen ut. Som jag skrev ovan så har Anaheim tappat form och då menar jag inte bara under de sista tre matcherna. Man har faktiskt förlorat tre raka matcher och totalt har man förlorat 9 av de 14 senaste matcherna. Innan dessa matcher hade bara sju förluster på de första 29 matcherna. Jag tycker laget på nåt sätt är lite likt Montreal, eller jag har trott att man kommer tappa i form och i ett kommande slutspel tror jag inte man har mycket att hämta. Ducks målvakter har varit riktigt bra denna säsong, men både Jonas Hiller och Viktor Fasth har blivit mänskliga på slutet. Detsamma gäller utespelarna som har haft svårare att hitta målet på senare tid. Tittar man på deras lag så tycker jag de har en grym femma med Bobby Ryan-Ryan Getzlaf-Corey Perry, den kedjan är en av de bästa i hela ligan. Men bakom det tycker jag det rätt tunt. Andrew Cogliano är dock en underskattad spelare. Teemu Selänne är bra framåt, men urusel i egen zon. Formen pekar inte uppåt i Anaheim och jag tror man får svårt borta mot Calgary. Snittoddset på en Anaheim seger är alltså 1.58, vilket betyder att man är jättefavorit. Det ska mycket till om jag ska spela ett ML-odds till det oddset. Nu är man dessutom på bortaplan, har dålig form och inget att spela för. Flames har riktigt bra chans här. Anaheim saknar Nick Bonino, och frågetecken för både Cam Fowler och Luca Sbisa.

Calgary is 4-2 SU in its last 6 games
Calgary is 10-4 SU in its last 14 games at home
Calgary is 14-7 SU in its last 21 games when playing at home against Anaheim

Anaheim is 2-4 SU in its last 6 games
Anaheim is 2-4 SU in its last 6 games on the road


Jag tycker som sagt oddsen är skeva här. Calgary är starka hemma och vill ge Kiprusoff en värdig avslutning. Oddsen är riktigt höga och jag spelar Calgary ML till oddset 2.50 hos Pinnacle med 5 units. De har bra chans ikväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden