Här tar hemmastarka Cagliari emot Vicenza och det på hemmaplan som man spelat den bästa fotbollen denna säsong. Tror även vi kommer få se ett Cagliari som fortsätter på den banan, nämligen att ösa på framåt och göra de mål som krävs denna kväll. Vicenza må ha gjort sina bästa matcher på bortaplan, eller ja man har fått med sig resultaten där men spelmässigt är man inte så bra som resultaten visar. Man har en ordinarie back skadad vilket man hade behövt här.

  • Cagliari – Vicenza
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Cagliari fortsätter att gå dåligt på bortaplan när man bara fick 0-0 senast mot Perugia, vilket i och för sig inte behöver vara något dåligt eftersom Perugia är ett starkt hemmalag och svårforcerade. Men nu vänder man alltså hem igen och ska möta ett Vicenza som är upp och ner. Här tror jag dock inte man får med sig något resultat utan man får smaka på läder precis som samtliga lag som kommit hit till ön gjort. Cagliari har nämligen vunnit alla 5 matcher på hemmaplan och man har gjort 4, 2, 3, 3, 4 mål framåt. Det säger en hel del om hur bekväma man är på hemmaplan när man bara öser på framåt.

Här saknar man ordinarie backarna Antonio Balzano och Marco Capuano som är skadade och det är tur att man har bra offensiv som man kan luta sig tillbaka på för det kan behövas denna dag. Marco Sau är dock inte med i matchtruppen vilket är ett avbräck offensivt, men man har visat flera gånger att man ändå kan göra mål framåt så känner ingen oro där direkt.

Cagliari      vicenza

Vicenza kommer från en inte helt förtjänt vinst borta mot Trapani och man fortsätter att vara effektiva framåt som man vart ganska ofta på bortaplan där man ju tagit de flesta av sina poäng. Nu möter man dock ett väldigt starkt hemmalag och ett väldigt starkt lag överlag när man åker till Sardinien och ska möta Cagliari. Visst att Cagliari har defensiva avbräck här, men det är ju dock sin egna defensiv man måste få bukt på ifall man ska få med sig några poäng härifrån för Cagliari är väldigt skickliga offensivt och spelar väldigt friskt på sin hemmaplan. Och tror att Vicenza, precis som alla andra lag som besökt Cagliari, kommer få smaka läder.

Och man får klara sig utan ordinarie backen Nicolo Brighenti vilket är ett avbräck, även rutinerade reservbacken Thomas Manfredini saknas.

————————————————————————————————————————————————————-

Cagliari är starka på hemmaplan där man vunnit samtliga 5 matcher. Man har även gjort väldigt mycket mål vilket jag även tror man fortsätter att göra eftersom offensiven är riktigt bra i laget och på hemmaplan vågar man mer än vad man gör annars. Vicenza tycker jag har haft max flyt i många matcher. Min känsla här är dock att man kommer få kämpa nåt kopiöst för att ens ta poäng då Cagliari är starka, framförallt så möter man en av seriens starkaste offensiv. man har även en ordinarie back skadad. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till oddset 1.80. Insatsen får bli strax över medel. Jobbba!

/ L’orso