Vi tar oss till Sardinien för sista gången på minst 1 säsong när nedflyttade Cagliari ska avsluta snyggt mot ett Udinese i dålig form. Hemmalaget har haft mer än otur i många hemmamatcher denna säsong. Nu möter man ett Udinese som har dålig form samt har flera spelare borta vilket rör om det hela. Jag tror vi får se ett hemmalag som ändå vill visa sina fans lite glädje och offensivt ser det bra ut för hemmalaget, inför ska sägas.

  • Cagliari – Udinese
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Cagliari är alltså klara för att flyttas ner vilket ju i och för sig varit klart länge, inte teoretiskt men ja. Nu spelar man sin sista match, dessutom på hemmaplan, i Serie A på minst 1 säsong och jag tror vi får se ett Cagliari som gärna vill visa sina fans lite glädje och därför tror jag på ett offensivt hemmalag. Det är ju ändå i offensiven styrkan ligger i hos Cagliari. Och man verkar ställa upp med en bästa möjliga anfallstrio vilket bådar gott.

Till denna match så kan vi stryka Ekdal, Capuano, Farias, Ceppitelli, Colombi, Cossu och Pisano. Man har dock en bra elva fortfarande och det är framförallt offensiven som är intakt. Så jag är inte orolig alls för att nämna det. Men det handlar ju om att förvalta sina målchanser, vilket man ju haft väldigt otur med i många matcher. Någon gång måste det släppa, varför inte i en sån här match där all press på sig att man måste vinna har släppt. Nu vet man att man är nedflyttade och kan spela avslappnat.

cagliari_200x200       udinese_200x200

Udinese befinner sig i en riktigt dålig form just nu med 4 torsk på de 5 senaste. Man har dessutom svårt att vinna på bortaplan vilket bara skett 4 gånger på alla 18 bortamatcher. Detta kan också vara tränare Andrea Stramaccionis sista match då han inte haft en lyckad säsong överhuvudtaget. Och det väntas rotation hos Udinese, nästan så man gett upp på förhand för att testa lite nytt folk. Sånt känns aldrig bra på förhand.

Vi stryker avstängda mittfältarna Kone och Guilherme. Dessutom är Allan, Pinzi och Heurtaux otillgängliga. Bara på dom jag räknat upp så spelade 4 av dom från start i senaste matchen. Lägg även till att Domizzi, Hallberg och Evangelista är borta. En hel del spelare som hade kunnat ta en startplats. Apropå att ta en startplats så väljer man att släppa fram supertalangen och målvakten Scuffet i den här matchen istället för Karnezis som varit gjuten som första målvakt den här säsongen. Att det blir så här mycket ändringar känns aldrig bra, dessutom i ett lag där bredden inte är så himla bra. Det kan sluta väldigt olyckligt för ett formsvagt Udinese denna dag.


Cagliari är ett ganska bra hemmalag, men man har dock haft en del otur i många matcher där bollen inte velat gå in. Nu spelar man helt utan press på att man måste vinna, klart plus enligt min bok. Dessutom väntas man starta med en riktigt bra offensiv trio. Och man vill säkert visa sina fans en gång för alla att man faktiskt kan vinna och spela bra. Udinese har usel form, dessutom är det stor rotation på laget i den här matchen där flera spelare är borta bland annat pga avstängningar osv. Kan sluta olyckligt för bortalaget här. Jag spelar Cagliari Över 1.5 mål till oddset 1.80. Insatsen blir högre än medel. Avanti Cagliari!

/ L’orso