Superfavoriten Cagliari fortsätter gå lite trögt på bortaplan men väl hemma på Sardinien så har man tagit idel segrar och man är ju alltid offensiva där. Kan inte tro något annat än att man kommer ösa på precis som vanligt nu också när man tar emot Trapani från Sicilien. Och visst Trapani har varit ganska stabila bakåt än så länge, men det sa jag ju om Cesena när dom var här senast och det blev 3 insläppta för bortalaget då. Och Trapani saknar viktiga backar.

  • Cagliari – Trapani
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 1.70 @ Betsson
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari kommer från en förlust borta mot Novara på konstgräs så det kan man ju säga mycket om eller inget alls. Dock ska man konstatera att man haft lite problem på bortaplan hittills den här säsongen. Ni vet när man är superfavorit och det är årets match för samtliga hemmalag i princip när stora, Serie B mått mät, Cagliari kommer på besök. Men väl på hemmaplan har man levererat precis som man trodde dom skulle göra. Och målen har trillat dit även om det såklart finns mer potential i detta Cagliari som jag ser det. Så det finns inget snacka att vi återigen kommer få se ett offensivt glatt Cagliari här.

Det finns lite skavanker i laget, mest defensivt men däremot är anfallaren Marco Sau osäker till spel. Men med tanke på att det finns ett motståndarlag som har defensiva problem så tror jag dom klarar det med bravur ändå för kvalité har dom ändå även om inte Marco Sau finns med här.

Cagliari      trapani

Trapani har börjat säsongen ganska bra, men man kommer dock från en 0-3-förlust på hemmaplan mot Pescara och det svider. Det var även den första förlusten för laget och man undrar ju hur man hanterar det såhär på bortaplan mot ett Cagliari med hög kvalité rätt igenom. För mig känns det som att man kan åka på en rätt hård förlust här, sen är ju bollen rund och så vidare. Och visst har man varit rätt stabila bakåt, tills senaste matchen och nu möter man alltså ett av de svåraste testen på hela säsongen.

Inte nog med det, utan man har även ordinarie mittbacken Romano Perticone avstängd här. dessutom är ordinarie högerbacken Pasquale Fazio skadad och sedan innan även rutinerade mittbacken Christian Terlizzi långtidsskadad så det är defensiva problem deluxe helt plötsligt. I övrigt har man även ordinarie anfallaren Ernesto Torregrossa skadad, det borde ju också betyda något i sammanhanget.

————————————————————————————————————————————————————-

Cagliari är starka på hemmaplan och man har idel vinster. Man har dessutom gjort en hel del mål, dvs 3 mål i snitt på sina 4 hemmamatcher. Visserligen har man Marco Sau osäker här men finns gott om kvalité för att minst göra 2 mål ändå. Trapani har defensiva bekymmer när 2 ordinarie backar inte finns med. Och man kommer från en 0-3-frlust på hemmaplan senast som även var den första förlusten. Kanske är man på väg in i en svacka. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till oddset 1.70. Insatsen blir ganska högt på detta spel. Jobba!

/ L’orso