Cagliari förlorade senaste i seriefinalen borta mot Crotone med hela 3-1, där man fick två utvisningar dessutom. Men det har ju gåt aningen knackigare på bortaplan, nu är det hemmamatch där man är riktigt bra. Här tror jag Ternana kommer få smaka på revanschlusta från Cagliaris förlust senast och tror vi får se ett förbättrat hemmalag som kommer köra på framåt. Ternana har inte heller varit helt stabila defensivt under säsongen utan haft mycket tur.

  • Cagliari – Ternana
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari förlorade seriefinalen borta mot Crotone med 3-1 senast där man fick två utvisningar. I första halvlek var man dock bra med ändå kan jag tycka för att sen åka på ett psykologisk 2-1-mål emot sig precis innan halvtidsvila. Innan dess hade man bra form med bland annat 3 raka segrar med minst 2 mål gjorda i samtliga. Och framförallt här på hemmaplan är man i bra form, eller ja bra facit ändå där man har gjort minst 2 mål i 10 av 11 matcher med målskillnaden 29-8, nästan ett snitt på 3 mål per hemmamatch. Faktum är att man är seriens bästa hemmalag. Nu tror jag dessutom att man är taggade och vill vinna igen efter fadäsen senast och det kommer Ternana få känna av, ingen tvekan. Lär bli full fart framåt som vanligt här.

Vi stryker mittbacken Luka Krajnc samt ytterbackarna Nicola Murru och Antonio Balzano som alla är avstängda. Man får dock tillbaka ordinarie mittbacken Luca Ceppitelli från just avstängning så det är bara vänsterbackspositionen som det är avbräck på egentligen. Men det är ju defensiven som det är avbräck i. Offensivt så ser det som vanligt bra ut i Cagliari med anfallarna Diego Farias (9 mål), Marco Sau (5 mål), Niccolo Giannetti (6 mål) och nu är även Federico Melchiorri (5 mål) tillbaka från 3 matchers avstängning. Sen har man en målfarlig mittfältare som Joao Pedro (6 mål) och några till som gjort något mål.

Cagliari    ternana

Ternana började år 2016 med att slå Trapani hemma med 1-0 vilket var en planenlig seger vill jag påstå då man är rätt starka på sina hemmaplan och Trapani rätt dåliga på bortaplan. Nu är det dock bortamatch där man varit ganska dåliga och visat upp ett ytterst tveksamt försvarsspel genom hela säsongen. Så inte så konstigt att man har släppt in 18 mål på bortaplan kontra 11 på hemmaplan. Och nog borde det varit mer och säkerligen kommer det bli mer nu när Cagliari står för motståndet. Och detta blir nog ingen match som passar Ternana så värst bra för skulle man släppa in 1-0 vilket såklart är rätt troligt, ja då måste man utstå en hel del vassa kontringar som ju Cagliari är riktigt bra på och då kan det mycket väl rinna iväg till kanske 3-0 eller 4-0. Som man förlorat med förut, 3-0 borta mot Crotone och 4-0 borta mot Cesena. Två andra bra hemmalag med bra offensiv.

Skademässigt så stryker vi anfallaren Fabio Ceravolo som är skadad och sen mittfältaren Martin Valijent. Inga större avbräck kanske men klart saknade ändå.

——————————————————————————————————————————————————–

Cagliari är seriens bästa hemmalag och man har öst in mål på hemmaplan, med ett snitt på nästan 3 mål per match på Sardinien. Nu får man dessutom tillbaka anfallaren Melchiorri och tillsammans med övriga så har man 4-5 gubbar som är heta framför och runt mål. Man möter ett Ternana som sett svajiga ut defensivt nästan hela säsongen men som haft ganska mycket flyt också och borde nästan haft mer bollar i kolumnen insläppta mål. Ja man lär få det jobbigt mot ett segersuget Cagliari. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till oddset 1.72. Insatsen är ganska hög. Avanti Cagliari!

/ L’orso