Ett av seriens bästa lag i Cagliari tar på hemmaplan emot Pro Vercelli som ligger i mittenskiktet av tabellen. Här ska såklart ett väldigt hemmastarkt Cagliari vara favoriter och jag tror att man som vanligt gör en hel del mål. Dessutom får Cagliari tillbaka två viktiga pjäser offensivt. Pro Vercelli bör normalt sett inte ha så mycket att säga till om här, speciellt inte när Cagliari trycker till ordentligt.

  • Cagliari – Pro Vercelli
  • Spel: Cagliari gör mål i båda halvlekarna
  • Odds: 2.20 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari tog en vinst borta mot Salernitana med 0-2 på julafton, där man gjorde 0-1 efter halvtimmen spelad för att sen avgöra i slutet av matchen. Nu vänder man hem till Sardinien där man är extremt starka. Ligan bästa hemmalag för att nämna det. Formen är ganska bra och man leder nu Serie B igen. Den vill man gärna behålla året ut vilket man gör ifall man vinner här. Jag kan tänka mig en matchbild där man kör på offensivt i början tills man gör 1-0, för att sedan varva ner lite och spela mer klokt och vänta på sina lägen. Faktum är att man lurar i så fall upp Pro Vercelli högre i banan för att sedan kontra och göra 2-0 i andra halvlek och så var biffen klar. Apropå kontringar så har man helt klart en av ligans vassaste kontringar.

Här får man tillbaka både Joao Pedro och Diego Farias som båda var avstängda förra omgången, och det är ett stort plus för offensiven. Speciellt så är Farias en av de bästa vad gäller kontringsspel och viktig ur den aspekten. Dock stryker vi Andres Tello och Federico Melchiorri som fick rött kort senast (Melchiorri från bänkplats). Sen skada på mittfältaren Daniele Dessena. Men som jag sa senast så har man en bred trupp vilket man visade mot Salernitana.

Cagliari    provercelli

Pro Vercelli är en del upp och ner och man vet nästan aldrig vart man har dom. Senast förlorade man hemma mot Perugia med 0-1, efter ett mål i första halvlek. Även om man kanske förtjänade minst 1 poäng i den matchen. På hemmaplan har man tagit dubbelt så mycket poäng kontra bortaplan så visst är man ändå snäppet sämre på bortaplan. Nu möter man dessutom ligans bästa lag och bästa hemmalag så jag anar att man får det väldigt tufft här. Troligen kommer man inte kunna stå pall på det tryck Cagliari kommer ställa i första halvlek. Och sedan får man jobba i underläge och ständigt få hot emot sig trots att man själva ska vara det lag som ska göra nästa mål. Hur jag än vrider på detta ser jag samma utgångsläge och jag måste spela därefter.

Sen att man har två tunga avbräck i backen Massimilano Scaglia (skadad) och mittfältaren Luca Castiglia (avstängd) gör det hela inte lättare. Två ordinarie spelare som behövs både i defensiven och offensiven.

———————————————————————————————————————————————————-

Cagliari är offensiva på hemmaplan där man har 9 segrar och 1 oavgjord än så länge, bäst i ligan. Att avsluta år 2015 med en seger är såklart något man vill göra. Dessutom får man tillbaka två viktiga spelare som är klart plus idag. Pro Vercelli vet man inte vart man har riktigt. Men vi vet ändå att man tar fler poäng på hemma- kontra bortaplan. Man saknar två viktiga spelare och man kommer få tufft att stå emot Cagliari här. Klasskillnad är det. Jag spelar Cagliari att göra mål i båda halvlekarna till oddset 2.20. Insatsen är strax under medel. Jobba!!

/ L’orso