Ett toppmöte där serieledaren Cagliari tar emot ett formstarkt Pescara. Här tror jag vi kan få se en underhållande match med två lag som har offensiv styrka så det räcker och blir över. Cagliari har fördelen av att spela på hemmaplan, men Pescara kan inte gå för något annat än seger här ifall man ska ha någon chans att nå en direktplats till Serie A som man såklart siktar på just nu. Grym offensiv styrka men man saknar flera försvarsspelare. Öppen match att vänta här helt klart.

  • Cagliari – Pescara
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.90 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari kommer från en seger borta mot Latina med 1-3 och har nu fyra raka segrar bakom sig. Nu är man åter på hemmaplan där man är ruskigt starka och har gjort väldigt mycket mål. Styrkan i detta Cagliari ligger såklart i offensiven vilket vi sett prov på flera gånger, liksom deras svaghet som finns i defensiven som vi också sett prov på några gånger. I denna match går man såklart för seger vilket skulle betyda att Pescara troligen är borta från att gå upp direkt till Serie A, men man befäster också sin serieledning som man har just nu. I och med att man möter just Pescara och att dom också kommer gå för segern så kommer det finnas ytor för en hel del omställningar vilket Cagliari är mästare på med Farias och Sau med flera i laget. Men samtidigt så är Pescara även dom bra på ställa om så det kommer svänga en del här.

I hemmalaget så stryker vi mittfältaren Dessena och backen Capuano sen en tid tillbaka, men annars får man tillbaka Marco Sau längst fram och vi har därmed samtliga offensiva spelare tillgängliga i Cagliari vilket såklart är ett stort plus.

Cagliari   pescara

Pescara har haft en bra form en längre tid nu, men man har dock tappat poäng i två matcher nu. Först Salernitana borta (2-2) i en helt galen match sen Vicenza hemma (1-1) där man inte gjorde någon jättebra match men hade chanser till 2-1. Men det innebär att man är 7 poäng upp till en direktplats som man såklart siktar på. Och hur man märker att man siktar på direktplatsen, eller i alla fall på att gå upp till Serie A, är att man värvat bra spelare nu i januari fönstret. Bland annat har man värvat mycket offensiva spelare så som Pasquato, Verde och Acosta. Styrkan i detta Pescara ligger ju som nog många vet i offensiven och när man nu så gärna vill åt de 3 poängen så kan jag inte tänka mig att man kommer börja spela försiktigt, riktigt så smart är inte tränare Oddo enligt mig, än i alla fall.

Till denna match har man lite problem i defensiven dessutom. Vi stryker nämligen ordinarie backarna Fornasier och Crescenzi. Men även rutinerade Campagnaro saknas liksom nye backen Coda. Helt klart avbräck i defensiven. Dock återfår man Caprari (9 mål) i offensiven vilket är väldigt viktigt. Och i övrigt så har man alltså skytteligaledaren Lapadula (16 mål) och mittfältaren Memushaj (7 mål) samt nytillskotten Acosta och Pasquato ifall inte det räcker. Då harj ag inte ens nämnt anfallaren Cocco som gjorde 20 mål förra säsongen, men bara mäktat med 1 mål denna säsong, på straff. Det finns alltså massor med offensiv styrka i detta Pescara och kan inte tänka mig att man går mållösa härifrån.

—————————————————————————————————————————————————————

Cagliari är i bra form och man har seriens bästa lag. Här på hemmaplan är man riktigt bra och man har gjort massor av mål dessutom. Offensiven är komplett och här går man för seger dessutom. Pescara har även dom en ganska bra form, men de tappade poängen i två matcher i rad gör att man måste gå för seger här ifall man ska ha chans på en direktplats till Serie A så räkna med ett offensivt Pescara här. Och offensiva spelare har man massor av inklusive skytteligaledaren. Men man saknar flera försvarsspelare. Tror på en rejält svängig historia här. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.90. Insatsen är ganska hög. Avanti!!

/ L’orso