Vi tar oss till Sardinien där det vankas Serie A på måndagskvällen och det är Cagliari som tar emot nedflyttningsklara krislaget Parma. Här är såklart motivationsfaktorn så mycket högre hos hemmalaget som fortfarande har en teoretisk chans på Serie A och  då måste man bara vinna den här matchen. Och att man är solklara favoriter råder inget tvivel om, då man möter ett Parma som ser så himla dåliga ut just nu.

  • Cagliari – Parma
  • Spel: Cagliari
  • Odds: 1.70 @ Bwin
  • Insats: 8,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Cagliari har absolut ingen bra form resultatmässigt, men tycker ändå anfallsspelet sett hyfsat bra ut stundtals i många matcher på slutet, även försvaret. Sedan har man haft lite otur många gånger och så vidare. Och när man nu ska möta ett Parma som knappt har några kvalitetsspelare kvar i laget plus det faktum att man faktiskt teoretiskt kan klara sig kvar i Serie A, så måste man ju bara tro att man lär köra stenhårt för 3 poäng. Man har ju riktigt vass offensiv i många stunder och tror det kan bli en riktigt rolig kväll denna kväll.

Man saknar Murru och Cossu på grund av avstängning men det är inget som skrämmer mig och säkert inget som skrämmer Cagliari heller. Nä man har nog med kvalité och motivation för att ta de 3 poäng som krävs för att i alla fall ge dom själva chansen att klara sig kvar.

cagliari_200x200    parma_200x200

Parma, ja detta Parma. Som tagit 6 poäng på bortaplan denna säsong och enda segern kom i bortapremiären mot Chievo. Senast förlorade man med 4-0 mot Lazio. Och ska vi vara ärliga så kan det mycket väl bli nåt liknande denna kväll också om det vill sig illa. För när man ser den preliminära startelvan hos Gazzetta dello Sport så skulle man kunna tro att det är ett hyfsat bra Serie B lag man ställer upp med. Man har helt klart gett upp den här säsongen för länge sen och ger speltid till alla gubbar man har och vissa har lämnat laget.

Och om inte det vore nog så har förstemålvakten Mirante blivit avstängd och det känns som ett mega avbräck, vilket även anfallaren Belfodil blivit. Såklart inte bra ifall dom försökte rädda något av den heder som dom kanske har kvar. Nä tror inte man kommer ha en chans här borta mot ett motiverat Cagliari på bortaplan. Skulle man nu ta poäng så får man ju äta upp det sura äpplet och applådera eller nåt, men på förhand ska kan det inte gå. Och bolagen ger fortfarande kring 1.70 på Cagliari och jag nyper direkt


Cagliari har allt att spela om här och lär köra stenhårt inför hemmafansen. Motivationsfaktorn är 100 % mot 0%. dessutom har man visat att man kan spela bra fotboll stundtals och visar man bara lite av det igen så kan inte bortalaget stå emot. Parma är ett riktigt krislag och man har gett upp säsongen vilket märks tydligt på den preliminära startelvan som liknar nåt katten mixat ihop typ. Sedan är förstekeepern Mirante avstängd, stort avbräck. Nä jag spelar Cagliari att vinna till oddset 1.70. Och jag manglar på med en ganska hög insats här. Jobba!!

/ L’orso