Väljer att spela redan nu då oddset, som fortfarande är helt ok, säkert kommer sjunga ytterligare ju närmare matchstart vi kommer. Det är matchen mellan Cagliari och Palermo där hemmalaget måste vinna för att ens ha chansen på Serie A nästa säsong. Man måste vinna samtliga 3 resterande matcher samtidigt som Atalanta måste förlora samtliga 3 matcher. Så all in för Cagliari i den här matchen, mot et Palermo som ju är skickliga i sina omställningar. Öppen matchbild att vänta, jag spelar därefter.

  • Cagliari – Palermo
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.65 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari ligger alltså 8 poäng efter Atalanta och måste vinna alla sina matcher samtidigt som Atalanta måste förlora alla sina eftersom Atalanta har bättre inbördes lagen emellan. Cagliari har alltså supermotivation och kommer gå all in här. Det är bära eller brista som gäller. Även om det står 0-1, eller 0-2 i slutminuterna så måste man alltså köra stenhårt offensivt för annars är man nedflyttade till Serie B till kommande säsong. Man har ju faktiskt sin starkaste lagdel i just offensivt och sin svagaste i defensiven. Och skulle man ligga under i matchen så räkna med att få se flera offensiva byten. Man har dessutom ett målsnitt i sina matcher som ligger på ca 3.1 mål per match.

Man kommer med fullt lag till denna superviktiga match där det är 0 skador och 0 avstängningar så finns absolut inga ursäkter längre, det är bara tuta och köra som gäller. På hemmaplan brukar man dessutom spela bra fotboll, så man kan ju hoppas på att dom gör det ven denna dag.

cagliari_200x200      palermo_200x200

Palermo har inte alls lika mycket motivation som Cagliari, men det betyder ju inte att dom kommer lägga sig och försvara i 90 minuter för det är dom för dåliga på. deras styrka ligger också i offensiven, så dom kan komma hit med absolut noll press. Det vi vet är att Palermo kommer få sina chanser med tanke på hur desperata Cagliari kommer vara då seger är det enda som räknas för deras del. Och omställningar är Palermo bra på vilket vi sett flera gånger tidigare den här säsongen. Man kommer från en galen match hemma mot Atalanta, förlust med 2-3, och känns som det kan bli ännu en galen match här också. Precis som Cagliari har man ett högt målsnitt i sina matcher, snittet ligger på ca 2.8 mål per match.

Vi stryker ytterspringaren Morganella, precis som tidigare men även backen Bolzoni. I övrigt så har även Palermo fullt lag. Det ska dock sägas att Dybala förväntas börja på bänken då han är i samtal om en försäljning till Juventus. Men skulle det behövas lär han absolut slängas in senare i matchen. och ersättaren är ingen dålig spelare, det är en Italiensk U-21 landslagsman i form av Belotti. Sedan verkar det som att man väljer att starta med andre målvakten Ujkani igen, istället för förste målvakten Sorrentino. Vilket ju är ett minus i sig.


Cagliari måste vinna för att ens ge sig själva en chans att klara kontraktet så räkna med all in från hemmalaget. Som ju är fulltaligt denna dag och kan mönstra en bra offensiv elva. Kommer att gå för det ända till slutsignalen, nästan oavsett vad det står i matchen. Offensiven är styrkan, defensiven är svagheten. Palermo har samma grej där offensiven är styrkan och defensiven är svagheten. Men finns inga måste för dom idag dock utan Palermo kan spela avslappnat och lär gilla de ytor som kommer att ges. Bra omställningslag. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.65. En insats över medel denna gång. Avanti!

/ L’orso